Dagdrømming er bra for kreativiteten, men ikke produktiviteten

#DesignedForSuccess

Har du noen gang latt tankene vandre mens du leste noe, og blitt overrasket over hvor mye informasjon du ikke fikk med deg fra teksten? Eller har du sittet på et møte og plutselig innsett at du ikke har hørt noe av det som er blitt sagt de siste minuttene? Selv om dette kan være positivt for kreativiteten, er det svært negativt for produktivitet. Her er noen tips for å holde på publikums – og din egen – konsentrasjon på et forretningsmøte!

Struktur, logikk og AV-presentasjoner

Du har sikkert hørt hvor viktig det er ha en rød tråd, og hvorfor dette har avgjørende betydning når du skal formulere et argument. En rød tråd er også svært viktig når du skal hindre deg selv – og publikum – i å dagdrømme. Tenk tilbake til den forrige gangen du mistet fokus på et møte. Sannsynligvis skjedde det fordi informasjonen ble presentert på en irrelevant eller forvirrende måte. Så hvis du skal presentere noe på et møte, sørg for at presentasjonen er basert på en rød tråd og har en logisk oppbygging.

Tips: Bruk AV-presentasjoner hvis du ønsker at publikum skal huske poengene dine.

"Single-taskingens" kunst

Publikum, ikke bare taleren, har et ansvar for å opprettholde et visst konsentrasjonsnivå på et møte. Så hvis du hører på et innlegg på et møte, konsentrer deg om å være til stede der og da. Er det virkelig nødvendig å sjekke de fem uleste e-postene i innboksen din, oppdatere den Excel-filen eller se gjennom Facebook-meldingene dine? Vi har blitt så vant til å multi-taske og motta meldinger til enhver tid at det er vanskelig for oss å konsentrere oss om én ting om gangen.

Tips: Sett mobilen i flymodus, ta med en skriveblokk (og bruk den!), ha øyekontakt med taleren og still oppklarende spørsmål for å hindre at tankene dine begynner å vandre under en presentasjon.

Farvel, croissanter – Hei, Brain Food

Alle kan si seg enige i at kaffe er viktig – kanskje til og med nødvendig – på ethvert møte. Men hva med maten som serveres til kaffen? Croissanter, donuts og andre sukkerrike varianter er populære på morgenmøter, men vet du hvordan slike bakverk påvirker produktiviteten? I stedet for å gå i detaljer om hvorfor slike fristelser, fulle av smør og sukker, ikke er så bra for deg, så la oss bare si at du kan øke konsentrasjonen og hjernekapasiteten din med opptil 20 % ved å spise den riktige maten – og croissanter når dessverre ikke opp. Vi presenterer: Brain food. Disse matvarene kalles supermat og er kjent for å øke produktivitet, konsentrasjon, energi og generell hjernekapasitet. De er rike på enten proteiner, omega-3-fettsyrer,fiber, antioksidanter eller sammensatte karbohydrater. Typiske kilder til disse næringsstoffene er blant annet bær, fet fisk, fullkornprodukter, blad- og rotgrønnsaker. Høres det komplisert ut? Det trenger ikke være det! Noe så enkelt som å bytte ut sjokolade med nøtter og bær og å velge en fiberrik lunsj på møtet ditt kan hjelpe deg med å holde blodsukkernivået stabilt gjennom dagen.

Ergonomi – konsentrasjon er bare mulig hvis du er komfortabel

Alle rådene over er til ingen nytte dersom du er ukomfortabel. Å sitte i en ubehagelig stol gjennom et langt møte kan ødelegge selv de mest interessante temaer. Kort sagt: Hvis du må konsentrere deg om sittestillingen din, klarer du ikke å konsentrere deg om selve møtet. Sørg for å ha justerbare, behagelige stoler tilgjengelig – særlig på lange møter.

Det kan også være lurt å ta en rask tur ut i en pause for å få litt frisk luft og strekke på bena – dette gir bedre konsentrasjon.

Møterom laget for suksess – og fokus!

Nå som vi har tatt for oss hva du kan gjøre for å sikre at du og publikum klarer å holde på konsentrasjonen på et møte, la oss snakke om møtefasilitetene. Velg et komfortabelt møterom som stimulerer konsentrasjon og kreativitet for å bidra til at møtet ditt blir vellykket. Alle Radisson Blu-hoteller med Experience Meetings har innovative møterom, med naturlig dagslys, behagelige møbler og det nyeste tekniske utstyret. I tillegg er våre innovative supermatmenyer alltid tilgjengelige for å hjelpe deg med å holde på konsentrasjonen og energien gjennom dagen.

Ønsker du å få fart på kreativiteten på møtet ditt? Da bør du vurdere Radisson Blu Brain Box – rom utformet spesielt for å gi kreativiteten frie tøyler. Disse fleksible lokalene har klare farger, tusjer i ulike farger, det nyeste tekniske utstyret og vegger du kan skrive på. Du kan prøve Brain Box på hotellene våre i Berlin, Frankfurt og Köln. Nevnte vi at alle møterommene våre har gratis høyhastighets-WiFi?

Møterommene våre er #DesignedForSuccess. Hold ditt neste møte eller arrangement hos oss, og se selv.

Fortell oss hva du mener