Byhopper-guiden til Europa

Byhopper-guiden Split bay aerial view through stone window

Lyst til å perfeksjonere "byferiens kunst"? Eller kanskje bare på utkikk etter ditt neste urbane eventyr? Uansett er dette listen for deg. Les videre og la deg inspirere av vår topp liste over europeiske byer som reiselystne burde få med seg.

1. Riga

Utforsk Rigas kaotiske storslagenhet. Matelskere bør notere seg dette – denne baltiske perlen er i ferd med å bli en gastronomisk hovedstad. Den fantastiske utsikten fra Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga bør være nok til å overbevise deg om å sette Riga på bucketlisten din.

Byhopper-guiden Riga old town

2. Athen

Fra antikke ruiner til late stranddager – Athen byr på noe for enhver smak. Som en ekstra bonus er Athen også et flott utgangspunkt for dagsturer til berømte steder som Poseidon-tempelet eller teateret i Epidauros. Radisson Blu Park Hotel, Athens ligger midt i sentrum, så dette er den perfekte basen for oppholdet ditt i Aten!

Byhopper-guiden Temple of Poseidon Athens Greece

3. Milano

"Den som sa at lykke ikke kan kjøpes for penger visste ikke hvor han burde shoppe"  – Bo Derek. Shopaholikere og moteløver vil fryde seg over å utforske Guccis flaggskipbutikk og mange andre eksklusive designere. Bo med stil på Radisson Blu Hotel, Milan!

Byhopper-guiden Duomo Milan at sunrise

4. Vilnius

Litauens hovedstad passer perfekt for dem som liker sjarmen til byer som Paris eller Amsterdam, men ønsker seg en mer avslappet atmosfære. St. Anna-kirken er et spesielt imponerende stykke ingeniør og designkunst. Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Vilnius ligger midt i gamlebyens hjerte, og kan vise til arkitektur helt tilbake til 1901.

Byhopper-guiden Balloons over Vilnius

5. Oslo

Oslo er byen for deg som elsker naturen. Du kan drive med padling, fotturer, seiling og skiidrett i umiddelbar nærhet i marka og på fjorden. Få behagelig hvile i et av Oslo-hotellene våre etter en opplevelsesrik dag i den norske hovedstaden.

Byhopper-guiden Modern district of Oslo, view from the water

6. Zürich

Zürich er Sveits største og mest velstående by, og byr på utrolige muligheter for kjennere. Opplev årets Street Parade 29. august, og delta i feiringen av kjærlighet, fred og techno. Radisson Blu Hotel, Zurich Airport gir deg enkel adgang til flyplassen, og ligger kun 10 minutter med tog fra byen.

Byhopper-guiden Zurich Switzerland Cityscape in sunset

7. København

Mange mener at København er den "hippeste" av de nordiske byene. Fascinerende design og arkitektur er nærmest en del av denne hovedstadens DNA. At man finner verdens beste restaurant – Noma – i byen, skader heller ikke. Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen byr på en spektakulær utsikt over byen.

Byhopper-guiden Nyhavn Canal Copenhagen Denmark

8. Wien

Wien er som søt musikk i dine ører. Spesielt dersom du liker klassisk musikk. Die Staatsoper (operahuset) og das Rathaus (rådhusetl) er to spesielt vakre eksempler på Wiens kulturelle prestisje. Bo midt i Wiens historiske sentrum, på Radisson Blu Style Hotel, Vienna.

Byhopper-guiden View of Vienna Austria at sunset from Stephansdom

9. Nantes

Paris’ mindre og eiendommelige søsterby Nantes passer perfekt for dem som ønsker seg en leken og morsom byferie. Gå ikke glipp av Machines de l’Ile Nantes, halvt verksted, halvt sirkus. Har du noen gang tilbragt natten i et renovert, nyklassisistisk tinghus? Det kan du gjøre på Radisson Blu Hotel, Nantes!

Byhopper-guiden Notre-Dame-de-Bon-Port Church Nantes

10. Split

Dette knutepunktet ved Adriaterhavet var en gang et palass for den romerske keiseren Diokletian, som med tiden vokste til en travel by. Ett blikk på den idylliske kystbyen vil fortelle deg hvorfor. Nyt et avslappende opphold på Radisson Blu Resort & Spa, Split samtidig som du utforsker den historiske byen.

Byhopper-guiden Split waterfront Dalmatia Croatia

11. Dublin

Selv om Irlands hovedstad kanskje først og fremst er kjent for pubkultur og "craic" (uttales crack og betyr "moro"), kan du også utforske mange vakre gallerier og museer. Book of Kells på Trinity College er spesielt imponerende og noe man absolutt bør få med seg. Det sentralt plasserte Radisson Blu Royal Hotel, Dublin er et praktisk valg for oppholdet ditt.

Byhopper-guiden View of Ha'penny bridge Dublin on bright sunny day

 

Fortell oss hva du mener