Byferiens kunst i Frankrike

Alle kjenner de berømte landemerkene i Paris og de vakre omgivelsene på Rivieraen, men hva med det rike kunstlivet i Vest-Frankrikes kulturelle hovedstad – Nantes?

 

Med sin rike historie og imponerende arkitektur har Nantes lokket til seg og inspirert kreative sjeler i århundrer: fra de berømte verkene til 1800-tallsforfatteren av romaner, poesi og teaterstykker, Jules Verne, til de tankevekkende ringene til kunstneren Daniel Buren som pryder bredden av Loire. Byen er berømt for sin rike kunst- og kulturhistorie.

 

Vi har mestret byferiens kunst, så enten du har lyst til å utforske en gammel borg eller vil nyte utsikten fra toppen av en 12 meter høy mekanisk elefant, finnes det noe for enhver på vår liste over toppattraksjoner i Nantes.

 

Les Machines de l’île

Les Machines de l’île ("maskinene på øya") er et kunstprosjekt på bredden av elven Loire ved de gamle verftene i Nantes.

 

Det imponerende prosjektet, som åpnet for publikum i 2007, ble skapt av de lokale kunstnerne François Delarozière og Pierre Orefice og er basert på fantasiverdenene til Jules Verne og Leonardo da Vincis mekaniske univers.

DSC06984

Midt i området ligger Carrousel Des Montes Marins, en enorm karusell der de besøkende får se et utrolig utvalg av nautiske maskiner rotere i tre etasjer. Idet maskinen våkner til liv, får de besøkende muligheten til et nært og personlig møte med havets skapninger i klassisk karusellstil.

 

Etter at du har beveget deg fra havbunnen og opp gjennom dypet til overflaten av havkarusellen, er det på tid å ta farvel med sirkuset og besøke den store elefanten.

 

Den enorme strukturen, som er laget av 43 tonn tre og stål, vekkes innimellom til liv og tar opptil 50 besøkende med på en 30 minutters omvisning med fantastisk utsikt. Mens maskinisteksperten forklarer elefantens storslåtte konstruksjon, kan du studere alle detaljer i mekanismene. Eller du kan, dersom teknologiinteressen ikke er på topp, bruke snabelen til å sprute vann på intetanende tilskuere.

Nantes033

Andre attraksjoner omfatter blant annet et imponerende galleri, atelier og naturligvis kafé og gavebutikk.

 

Château des Ducs de Bretagne

Denne nasjonale kulturarven var en gang i tiden sentrum for den historiske provinsen Bretagne og bosted for flere generasjoner av regionens hertuger. Etter 15 år med omfattende renovasjon rommer slottet i dag Nantes historiske museum. Bygningen er åpen hele året, med utvidede åpningstider om sommeren, og byr på spektakulær utsikt over eiendommen og byen omkring.

ChateauDesDucsDeBretagne20090906

Tips: Kom om kvelden for å se det flombelyste slottet i all sin prakt!

 

Le Lieu Unique

Denne tidligere kjeksfabrikken er i dag nasjonalt senter for samtidskunst og vertskap for en lang rekke utstillinger og forestillinger året igjennom – innen teater, dans, musikk, litteratur, filosofi, arkitektur og kokekunst.

 

Estuaire Nantes

Ved den vakre elvemunningen i Nantes finner du 29 permanent plasserte kunstverk i friluft, fordelt på et område på over 60 km. Anbefalte ruter er tilgjengelig på nettet eller hos det lokale turistkontoret, og om sommeren arrangeres båtturer.

 

Tips: Vi anbefaler en titt på huset som "synker" ned i Loire – La maison dans la Loire.

 

Passage Pommeraye

Oppdag skjulte skatter på et av Nantes' mest populære shoppingsteder. Passage Pommeraye er kjent for sin flotte arkitektur, og i senterets tre etasjer finner du alt fra makroner til Hermes.

 

Palais De Justice

Palais De Justice sto ferdig i 1851 og var opprinnelig rettslokale for Nantes by.

2012-img-0773 v4

Etter to års renovasjon ledet av den kjente arkitekten Jean-Phillippe Nuel gjenåpnet Palais De Justice i 2012 som et Radisson Blu-hotell med 142 rom, gourmetrestauranten L’Assise, cocktailbaren Le Preambule og luksusspa.

 

Mye av arkitekturen er den samme, over 160 år senere, og mange opprinnelige elementer kan fortsatt ses, blant annet rettssalens "boiseries" (trevegger), som i dag ønsker gjestene velkommen til restauranten.

 

Interiøret står i kontrast til de klassiske 1800-tallselementene og skaper det ideelle byhotell for alle som ønsker en perfekt byferie.

2012-img-0763

Fakta: Bygningen er blitt brukt som sett i to franske filmer, Mercredi, folle journée! av regissør Pascal Thomas og Vénus noire av regissør Abdellatif Kechiche.

 

Fortell oss hva du mener