Byer i Nord-Tyskland

Port Hamburg

Reisemål og startpunkter for ferier

Byene i Nord-Tyskland er alle rike på kultur grunnet deres lange historie, som kan dateres tilbake til middelalderen. I tillegg til at byene var viktige handelssteder, var de også økonomiske knutepunkter, noe de fremdeles er den dag i dag. I dag bygger velformet, moderne arkitektur en bro til nåtiden, selv om byene ikke har tapt noe av deres historiske sjarm. Denne middelalderstilen, kombinert med moderne arkitektur, gir dem et særegent preg.

Shopping, kultur og uteliv er like populært som de vakre strendene og den uberørte naturen utenfor byene. Hundrevis av år med utvikling innen transport og infrastruktur karakteriserer disse byene og gjør dem til perfekte utgangspunkter for reiser til alle deler av verden. Enten du skal på cruise fra en av de store havnene eller skal fly fra Hamburg lufthavn, er det alltid verdt å starte reisen din i en av Nord-Tysklands byer.

Hamburg

Vakre strender, middelalderhistorie og cruisehavner langs kysten

Både Lübeck og Rostock ligger ved Østersjøen, men er ikke bare forbundet gjennom sin korte avstand. Begge har vakker gotisk mursteinsarkitektur, og står på listen til UNESCOS verdensarvsteder. Her finner du noen av de eldste bygningskonstruksjonene av sitt slag.

Visste du at Rostock er den største cruisehavnen i Østersjøen? Cruisebåter og ferger drar fra Rostock og Lübeck til alle destinasjoner i Østersjøen samt mange andre interessante steder over hele verden.

Kjenner du til de komfortable strandstolene du ikke vil forlate når du først har satt deg i dem? Ja, nettopp – disse har sin opprinnelse fra strendene i Lübeck og Rostock. Her finner du noen av de vakreste og mest berømte tyske strendene: Warnemünde, Timendorf eller Travemünde – bare for å nevne noen av dem.

Radisson Blu-hotellene i Rostock og Lübeck ligger svært sentralt til i begge byene, noe som gjør dem til ideelle utgangspunkter for å utforske byene, shoppe, ta en tur på stranden eller for en overnatting før eller etter et cruise!

Fantastiske byferier, sentrum for kulturliv og startpunkt for reiser til hele verden

Hamburg og Bremen har også en fantastisk kulturarv. Bremen har for eksempel mye mer å by på enn sine bymusikanter – kulturtilbudet er enormt. Spesielt om sommeren tilbys det utallige arrangementer, som for eksempel markedet Kajenmarkt på Schlachte-promenaden. Har du noen gang smakt en "Beck’s"? Du bør ta en tur til dette berømte bryggeriet!

Med sin Elbphilharmonie kommer Hamburg til å bli Europas hjerte for musikkultur. En imponerende bygning, designet for akustiske godbiter og stor lyd. Hamburg ble også berømt for sin musikalske scene. Kombiner oppholdet ditt i Hamburg med et besøk til en av de utallige musikalene eller forestillingene over hele byen. "Løvenes konge", for eksempel, er blitt spilt kontinuerlig i Hamburg siden 2001 – og er noe du ikke bør gå glipp av!

Nyt utelivet og den legendariske Reeperbahn, eller ta en shoppingtur til et av de utallige kjøpesentrene og de særegne, små butikkene som byr på individuell og internasjonal stil.

Hamburg lufthavn er enkel å dra til, og er derfor den perfekte starten på din internasjonale reise. Du kan parkere direkte på flyplassen, og Radisson Blu er det perfekte stedet å bo for å sikre at du ikke mister det neste flyet ditt!

Fortell oss hva du mener