Bli kjent med Espoos kulturliv

Espoo er Finlands nest største by, spesielt kjent for blomstrende vitenskap. Men byen har mye mer å by på, som for eksempel det livlige kulturlivet. Vi har valg ut en rekke kunstneriske ting du bare må gjøre i Espoo!

Espoo omfatter noen av de mest populære museene i Finland. Et av dem er EMMA, Espoo Museum of Modern Art, som har 5 000 kvadratmeter utstillingsplass og er det største museet i Finland, uansett type. Det ligger i WeeGee house, et bygningskompleks med fem museer, et moderne kunstgalleri, et kunstmediasenter, en kafé, en museumsbutikk og en kunstskole. EMMA viser fram egne samlinger og skiftende utstillinger av samtidskunst og kunst fra det 20. århundre, skapt av både finske og internasjonale kunstnere. Frem til 4. september 2016 kan kunstinteresserte for eksempel bli kjent med den såkalte Turppi-gruppen, et banebrytende finsk kunstsamarbeid fra 80-tallet.

2Hvis du er interessert i scenekunst, kan du besøke Espoos kulturelle sentrum og den populær konsertarenaen Sellosali. Du kan også besøke Espoo byteater som tilbyr produksjoner av høy kvalitet fra både utlandet og hele Finland.

Etter en travel dag full av museumsbesøk og kulturarrangementer, har Radisson Blu Hotel, Espoo et nydelig miljø for avslapning og å lade batteriene. Det ligger i de rolige omgivelsen i Finskebukta, og er en perfekt byoase.

Fortell oss hva du mener