Bilder som viser deg hvorfor du bør besøke Lisboa

Lisbon alley by CEE Explorer

Lisboa er en by som vekker mange reisendes nysgjerrighet, men som ofte blir glemt når det er snakk om byer i Europa som bør besøkes. Med sin beliggenhet mellom hav og åser, og med sin rike kulturarv, deilige mat og utrolige fotomuligheter, bør Lisboa virkelig ikke undervurderes. Se de viktigste grunnene til å legge byen til reise-bucketlisten din nedenfor. Vi har også lagt til noen fantastiske bilder tatt av den urbane fotografen CEE Explorer for å kunne vise frem denne vakre byen!

Fantastisk, skyhøy utsikt

Lisboa byr på mange muligheter for panoramautsikt – fra noen ganske uventede utkikkspunkter. Så ta med deg kameraet og ta turen til stedene nedenfor.

Takutsikt fra Elevador de Santa Justa

Elevador de Santa Justa er en heis i Santa Justa-området. Heisen befinner seg i enden av Rua de Santa Justa og forbinder de lavere gatene i Baixa med det høyere beliggende Carmo-torget. Som de gamle trikkene (se mer nedenfor) er denne heisen ikke bare et praktisk transportmiddel for å komme seg fra øvre til nedre Lisboa og vice versa, men den er også blitt en populær turistattraksjon i seg selv. Observasjonsplattformen på toppen byr på storslått utsikt over Baixa-området.

Santa Justia elevator view by CEE Explorer

Mer enn 30 miradouros

Hva er en miradouro, spør du kanskje? Det er en utkikkspost på toppen av Lisboas åsside. Nyt utsikten fra en (eller enda bedre, flere) av de mer enn 30 utkikkspostene du finner på terrassene i åssidene rundt byen. Byen er også full av barer og restauranter med fantastisk utsikt der du kan nyte både god service og landskapet. Bildet nedenfor ble tatt av CEE Explorer fra toppen av Radisson Blu Hotel Lisbon!

Tips: Velg din favoritt-miradouro, ta med deg litt lokal portugisisk mat og dra til utkikkspunktet i god tid før solnedgang!

Radisson Blu Hotel Lisbon sunset by CEE Explorer

Rik musikkarv

Fado er en musikksjanger som er en nøkkelkomponent i Lisboas kulturelle identitet. Fado er tradisjonelt karakterisert som sørgmodige melodier og tekster som ofte handler om havet og det portugisiske hverdagslivet. Og det er ofte assosiert med puber, kafeer og restauranter. Det gjør at besøkende kan oppleve denne kunstformen og blande seg med lokalbefolkningen. I dag finnes det mange fado-hus rundt om i Lisboas brosteinsbelagte gater. Det beste området å oppleve dem i? Alfama-området

Fado music in Lisbon by CEE Explorer

Livlige nabolag

Det fargerike Alfama-området er et must for å få en ekte, lokal følelse av byen. Med sine flerfargede hus, fasader og smale smug er dette området Lisboas pulserende hjerte. Det er den eldste bydelen i Lisboa, så du vil kunne oppdage mange gjemte perler på en ettermiddagstur.

Men den beste måten å se Lisboa på er med trikken. Ta den ikoniske, gule 28-trikken, som er et symbol for byen. Remodelado-trikkene dateres tilbake til 1930-tallet. I en hvilken som helst annen by ville de mest sannsynlig være å finne på et museum, men i Lisboa er de en integrert del av det offentlige transportnettverket. Disse historiske trikkene er fremdeles i bruk, siden veiene ikke passer for moderne trikker på grunn av de skarpe svingene og bratte bakkene. Det er unødvendig å si at dette er en opplevelse du ikke vil få noe annet sted!

Psst! Hvis du er glad i reisefotografering, er Rua da Rosa et av de mest Instagram-verdige stedene i byen.

Tram in Lisbon by CEE Explorer

Romantiske palasser

Pena-palasset er et storslått slott i Sintrafjellene over byen Sintra. På en klar dag vil du lett kunne få øye på stedet som står på UNESCOs verdensarvliste fra Lisboa. Men vi anbefaler at du ser palasset og dets frodige hager på nært hold på en dagstur fra Lisboa. Sintra er lett tilgjengelig med tog. Slottet ligger på den nest høyeste toppen av Serra da Sintra, og det er en tøff tur i oppoverbakke fra Sintras historiske sentrum. Så ta heller turistbuss 434, som forbinder jernbanestasjonen, byen Sintra og Pena-palasset på samme tur.

Pena Palace Lisbon by CEE Explorer

Unike arkitektoniske underverker

Selv om Lisboa sikkert er mest kjent for sin gammeldagse sjarm, er noen av byens moderne arkitektoniske verker overraskende imponerende. Vi har inkludert noen få høydepunkter nedenfor for de som er glad i arkitektur.

Vakre broer

Vasco da Gama-broen er over 16 km lang og er den lengste broen i Europa. Broen krysser elven Tejo og forbinder det nordlige og det sørlige Portugal. 25 de Abril-broen var den første broen som ble bygget for dette formålet. Begge byr på interessante vinkler å se byen fra. Gå ikke glipp av for eksempel Cristo Rei-monumentet, som også kan sees under en spasertur på elvepromenanden langs Tejo.

Vasco da Gama Bridge in Lisbon by CEE ExplorerMAAT-museet

Museet for kunst, arkitektur og teknologi er virkelig et must for alle kunst- og/eller arkitektur-entusiaster. Museet viser nasjonale og internasjonale utstillinger av moderne kunstnere, arkitekter og tenkere, men hvis du ikke har tid til et besøk, er bygningsstrukturen et inspirerende syn i seg selv.

MAAT Museum Lisbon by CEE Explorer

Opplev den vakre, portugisiske hovedstaden med Radisson Blu Hotel Lisbon, og del reisebildene dine på Instagram med #RadissonBlu!

Og vil du se flere vakre bilder tatt av CEE Explorer, så se guiden vår for Chicago og Shanghai.

Fortell oss hva du mener