Best på reiseliv og best på design

Nylig publiserte Lonely Planet sine "Best in Travel"-lister for 2016.

 

Det finnes noen virkelig fantastiske destinasjoner på disse listene. Det kan vi ikke nekte for, og noen av dem finnes på vår 2016-liste over toppdestinasjoner for dem som ikke kan få nok av fantastisk design. Bla nedover for å se hva du bør få med deg i år for å tilfredsstille interessen for god design.

 

 

Polen

Photo by PuffBuff Designs
Photo by PuffBuff Designs

Du tenker kanskje ikke på Polen som et samlingspunkt for unge designere, men det er det så absolutt. Fra Gdansk til Krakow er landet fullt av fantastisk talentfulle designere. Vår liste omfatter: Studio Rygalik i Warszawa (fokus på møbler, produkter og lokaler) og Puff-Buff Designs (lysatelier), Intriguing objects studio Rayz2 like utenfor Gdansk samt de minimalistiske møbeldesignerne i Tabanda. Imponert? La deg inspirere av enda flere steder å besøke i Polen her.

 

 

Australia

Australia

Australia er kjent for spektakulær design innen mote og arkitektur (hallo, operahuset i Sydney!). Kanskje det er alt det flotte solskinnet, men det er noe med landet "down under" som inspirerer mange designere. Se for eksempel Greg Natales atelier like utenfor Sydney, eller – hvis mote er mer din greie – Dion Lees eksperimentelle og moderne design, som vil være et flott innslag i enhver garderobe.

 

USA

Photo by http://www.michaelabrams.com/
Photo by http://www.michaelabrams.com/

Hvem tenker vel ikke på New York når noen sier ordet "design"? Det finnes imidlertid mange andre amerikanske byer som er fulle av lovende designere. Minneapolis kan skryte av motedesigneren Joy Noelle. Butikken hennes er full av romantiske og drømmeaktige varer som passer perfekt for dem som ønsker å skape sitt eget eventyr. Eller ta turen til "the Windy City" Chicago og ta en titt på Michael Abrams’ interiørdesign for vakker inspirasjon.

 

 

Latvia

Latvia

Dette landet ved Østersjøen blir ofte oversett som reisemål. Men hvis du er interessert i design vil et besøk i hovedstaden Riga definitivt være verdt tiden. Hvis du liker art nouveau, vil du elske Art Nouveau Shop i Riga, som er full av vakre smykker, kunst og alt mulig annet i denne stilarten. Når det gjelder hjemmeinteriør, anbefaler vi Peteris Ozolinsh Design House, som er full av inspirasjon fra klassisk design.

 

 

Botswana

Photo via www.afwt.ca
Photo via www.afwt.ca

Afrika er full av fantastisk natur og rik kultur, så det er ikke underlig at designere ofte finner inspirasjon på dette kontinentet. Black Trash i Botswana skaper nyskapende, men elegante klær som ville glidd rett inn på catwalken i Paris. Sasa Interiors bruker rene og elegante linjer for å skape hyggelige og hjemmekoselige lokaler.

 

Hva synes du om våre tips til det beste innen reiseliv og design? Har vi gått glipp av noen flotte steder, spesielt når det gjelder designere? Snakk med oss på Twitter med emneknagg #RadissonBlu.

 

 

Fortell oss hva du mener