Bali utenfor allfarvei

Impossible Beach in Bali

Bali er kjent over hele verden for fantastiske sandstrender og asurblått hav, og dette har gjort øya til et av verdens mest populære feriesteder. Men Bali har mye mer å by på enn bare sol, hav og sand. Nysgjerrige gjester som ønsker en pause fra stranden, kan utforske et hav av spennende aktiviteter og attraksjoner, som blant annet byr på den utsøkte, eksotiske kulturen til "Gudenes øy". Her er bare noen av tingene vi anbefaler …

Slipp løs din spirituelle side i Balis sjøtempler

Balineserne har sterk tiltro til vannets spirituelle egenskaper. Denne troen har gitt opphav til noen av øyas mest fortryllende og gjenkjennelige landemerker: de fantastiske sjøtemplene. Et av de mest imponerende av disse er Pura Luhur Uluwatu, et vakkert tempel på toppen av en klippe på Balis sørlige halvøy, 70 meter over de piskende bølgene. Radisson Blu Bali Uluwatu er en flott base for å utforske dette imponerende tempelet og møte apekattene som bor der. Et annet tempel er Tanah Lot som ligger ved havet på Balis vestkyst, som byr på fantastiske omgivelser der man kan beundre øyas fargerike solnedganger.

Bali Sea Temples in Ubud

Besøk de UNESCO-vernede risterrassene

På vei fra strendene i sør og opp til Balis vulkanske innland vil du oppdage et fantastisk, kupert landskap av terrasserte rismarker som er skåret inn i åssidene. Disse fantastiske markene, forbundet med et nettverk av håndgravde vannveier, er tusen år gamle, og UNESCO har ført terrassene opp på listen over verdensarvsteder. De er spesielt imponerende når markene er oversvømmet og terrassene får en speillignende egenskap som reflekterer det skinnende sollyset og den blå himmelen. Balis risterrasser ligger langt unna de travle turiststedene og er et ideelt sted for besøkende som vil oppleve øyas tradisjonelle side.

Bali Rice Terraces in Ubud protected by UNESCO

Shop i de stilige butikkene i Seminyak

Seminyak er et stilfullt område tett på vannet der fashionistaer kan bruke timer på shopping i eksklusive butikker, ikke langt fra de travle gatene i Kuta.  Hovedgatene Jalan Raya Seminyak og Jalan Petitenget er fylt med elegante klesbutikker med både lokale og internasjonale merkevarer, i tillegg til andre butikker med autentisk håndverk, kunst og designerprodukter som reflekterer Balis unike kultur og særegne stil. Hvis du trenger en pause fra shoppingterapien, har Seminyak også et stort utvalg av stilige barer, kule kafeer og eksklusive restauranter, og sandstranden ligger kun en kort spasertur unna.

Bali Boutiques in Seminyak, Ubud

Oppdag den kulturelle sjarmen til Ubud

Ubud ligger i de jungelkledde åsene nord på Bali, omgitt av frodige regnskoger og strie elver. Ubud er en utsøkt liten by og det perfekte stedet for gjester som ønsker en litt annerledes dagstur. Ubud er den kulturelle hovedstaden på Bali og hjem for en flott samling av kunstgallerier, håndverksbutikker og museer, som viser øyas autentiske, gamle kultur på en perfekt måte. Her kan du bruke dagen på å vandre rundt i gatene og nyte den eksotiske stemningen. Du kan også besøke the Sacred Monkey Forest rett utenfor Ubud – et enormt hinduistisk kompleks og naturreservat som er hjem for rundt 700 aper og makaker.

Ubud Art Stores

Hjelp til med å beskytte Balis havskilpadder

Bali er hjem for en rekke arter av havskilpadder, men mange av disse er dessverre utrydningstruet. Gjester som ønsker å hjelpe til med å beskytte og bevare disse majestetiske skapningene, kan besøke Bali Sea Turtle Society, som har en viktig rolle i arbeidet med å øke bevisstheten om å verne om havskilpaddene. Dette selskapet i Kuta beskytter skilpaddeegg og hjelper jevnlig de nyklekkede skilpaddene med å komme seg trygt tilbake til sjøen og sikre overlevelsen til fremtidige generasjoner. Dette foregår fra april til oktober, og du trenger bare å gi en liten donasjon for å hjelpe denne verdige saken.

Sea Turtles in Bali

Alle disse aktivitetene og mer kan gjøres på en dagstur fra Radisson Blu Bali Uluwatu, som ligger mellom Padang Padang-stranden og Bingin-stranden på øyas sørlige halvøy. Og conciergen på feriestedet er alltid der for å hjelpe deg!

Utforsk Balis prakt med  Radisson Blu!

Fortell oss hva du mener