Avslappet og klar til å gå ombord

Hvis du er en erfaren forretningsreisende, er dette rutine: Turen starter ikke når du går om bord i flyet, men rett etter du drar hjemmefra. Motorveitrafikkorker, overfylte avgangshaller og endeløse køer i sikkerhetskontrollen — hvor enn du ser er det rushtid. Når du bruker flyplasser med mange ferie- og fritidsreiser, går ikke alltid spaserturen til gaten som en lek. Selv om vi dessverre ikke vi kan hjelpe deg med å hoppe over innsjekkingsprosedyrene eller sikkerhetskontrollene, kan vi gi deg 5 tips og triks som kan bidra til at du kommer fram til gaten raskere og med mindre stress.

1. Bestill tilbudet Park, Dream & Fly

Du kan starte turen på en helt stressfri måte ved å ta den lange turen til flyplassen en dag tidligere. Og hvis du tenker over tilbudet  Park, Dream & Fly på Radisson Blu Airport Hotel, er det ikke bare et tilbud, men et svært interessant alternativ. Takket være det store tjenesteutvalget, for eksempel innsjekking kvelden før, gratis transport til og fra flyplassen, gratis Wi-Fi, parkering og en “Grab & Run”-frokost for deg som har bestilt avreise tidlig om morgenen, kan du starte turen med stil i et av våre designer-rom, og deretter komme deg til avgangshallen på noen få minutter. Du kan benytte deg av dette tilbudet, for eksempel for avreiser fra HamburgZürich og Amsterdam.

Spart tid: Avhengig av reisetid til flyplassen, mellom 30 minutter og 2 timer.

2

2. Systematisk pakking

En mer avslappet tur starter med hvordan du pakker kofferten. Reisedokumentene dine bør være lett tilgjengelige. Væsker og alle elektroniske enheter, spesielt den bærbare datamaskinen, bør ligge på toppen av håndbagasjen slik at de kan enkelt kan tas ut. Det er enda bedre hvis du kan pakke den bærbare datamaskinen i kofferten, siden den sendes separat og kun er underlagt stikkprøvekontroll i unntakstilfeller. Så en rask ompakking av bagasjen på hotellet før avreise kan spare deg tid.

Spart tid: Opptil 2 minutter

3

3. Korrekt kleskode

Valg av klær kan også fremskynde flyplassprosedyrene: Ideelle klær er enkle å ta av og på. Når du velger sko, husk at det er en god sjanse for at du blir bedt om å ta dem av. Så du bør velge sko med omhu. Kvinner bør også vurdere sko uten høye hæler, siden hæler ofte inneholder metall som kan slå ut i sikkerhetskontrollen. Vi anbefaler: Bruk flate sko gjennom sikkerhetskontrollen og på flyet (de er også mer komfortable) og sett på høye hæler etter at du har ankommet reisemålet.

Spart tid: Opptil 5 minutter

4

4. Smart innsjekking

Selvfølgelig kan du unngå stress ved å være smart. Du kan sjekke inn kvelden før ved å bruke innsjekkingsskranken i resepsjonen på flyplasshotellet, som i Dublin, sjekke inn på nettet på forhånd eller bruke en innsjekkingsautomat på flyplassen. Da trenger du bare å gå til bagasjeskranken, og på kort tid er du klar for avgang Hvis du bare reiser med håndbagasje kan det gå enda raskere.

Spart tid: avhengig av flyplass, opptil 15 minutter

5

5. Ta initiativet i sikkerhetskontrollen

Når du kommer til køen for sikkerhetskontrollen, må du selv ta litt initiativ. Det kan virke smålig i starten, men aktiv deltakelse i prosessen kan virkelig få fart på sakene i sikkerhetskontrollen: Ta en boks og legg i alt det som må kontrolleres, slik som metallgjenstander, mobiltelefon, nettbrett og bærbar datamaskin. Legge alle klesplagg som må kontrolleres i den første boksen, slik at du kan ta dem på igjen mens den andre håndbagasjen blir sjekket. Hvis du har pass og boardingkort klar for inspeksjon går det enda raskere. Det er også smart å vurdere fremtoningen til andre passasjerer. Du bør unngå turister, eldre reisende og særlig familier. Prøv å stå i kø bak andre forretningsreisende.

Spart tid: Avhengig av flyplass opptil 20 minutter

6

En imøtekommende fremtoning kan definitivt også spare tid. Vennlige reisende behandles vanligvis litt raskere og kanskje litt mindre grundig. Følg disse tipsene for en mer avslappet start på forretningsreisen!

Fortell oss hva du mener