Ansvarlig forretningsdrift: Radisson Blu blir med i Soap for Hope

Visste du at et typisk 400-roms hotell genererer 3,5 tonn fast såpeavfall i året?! Radisson Blu ville gjøre noe med det, og ble med i det såkalte Soap for Hope-programmet i samarbeid med Sealed Air, en ledende aktør innen matsikkerhet, hygiene og produktbeskyttelse.

På hvert Radisson Blu-hotell gir bruk av såpestykker opptil 1,7 tonn fast såpeavfall i året. Med Soap for Hope-prosjektet vil disse halvbrukte såpestykkene nå bli resirkulert for en god sak. Hvert år dør over 7 millioner barn av sykdommer som kunne vært forebygget ved enkel håndvask. Disse barna bor ofte i lokalsamfunn som trenger såpe, men ikke har tilgang til det. Med Soap for Hope kan rester av såpestykker resirkuleres lokalt og doneres til lokalsamfunnet som et gratis helsetilbud.

Slik fungerer det: 23 Radisson Blu-hoteller rundt omkring i verden skal samle inn brukte såpestykker og gi dem videre til representanter for Sealed Air. Deretter vises lokale entreprenører hvordan de kan resirkulere såpene gjennom en innovativ metode som tar under ti minutter og ikke krever innlagt vann eller strøm. Etter dette blir såpen distribuert til lokalsamfunn.

Soap for Hope er lansert i 62 byer og 22 land i samarbeid med 249 hoteller. Så langt er 750 tonn brukt såpe blitt resirkulert til 6,2 millioner nye såpestykker, og hvert år drar 400 000 personer i lokalsamfunn nytte av programmet. Vi er svært glade for å være en del av det!

Radisson Blu har en rekke andre initiativer for ansvarlig forretningsdrift, samlet i Blu Planet-programmet, som du kan lese om her.

Fortell oss hva du mener