Sju gøyale aktiviteter i Minneapolis i sommer

Minneapolis summer cityscape

Minneapolis – en by som kjent for industrielle nyvinninger, sine mange innsjøer og for å være hjembyen til den avdøde R&B-/popsangeren Prince – er enda mer sjarmerende om sommeren. Med et stort utvalg kulturelle aktiviteter vil du bli møtt med en rekke ting du kan gjøre og steder å se – uansett om du skal besøke stedet en uke eller bare for en helg.

Den største messen

Minnesota State Fair er den største statsmessen i USA regnet etter daglige besøkende, hvor du vil gå gjennom et utall boder med lokale delikatesser, skulpturer skåret ut i smør (ja, faktisk!), konserter og et enormt pariserhjul. I fjor slo messen rekorden for flest besøkende på åpningsdagen, og årets utgave (22. august–2. september) ser ut til å bli like bra.

rides at Minnesota state fair in Minneapolis

Red, White & BOOM!

Over 75 000 mennesker samles ved elvebredden i sentrum av Minneapolis for å se fyrverkerishowet hver 4. juli. Men Minneapolis’ svar på uavhengighetsdagen – Red, White & BOOM! (rødt, hvitt og boom) – er langt mer enn et kveldsarrangement. Det begynner med en maraton kl. 06.00, etterfulgt av et imponerende musikkprogram og en rekke familieaktiviteter. Det spektakulære fyrverkerishowet kl. 22.00 er toppen av kransekaka.

Minneapolis fireworks spectacle on Fourth of July

Gjør Prince stolt

Et besøk i Minneapolis er ikke komplett uten å dyppe tærne i det lokale musikklivet. Du kan se indie-kvintetten The National på Rock the Garden-festivalen den 29. juni, eller Jason Mraz, CHVRCHES og mange flere på den 25. utgaven av Basilica Block Party-festivalen den 12. og 13. juli, og en rekke gratiskonserter og filmvisninger på Music in the Parks, som finner sted to kvelder i måneden fra juni til august.

Basilica of Saint Mary Saint Paul Minnesota

Høydepunkter i sentrum

En favoritt blant lokalbefolkningen er Guthrie Theater som har noen av de beste produksjonene i Midtvesten på programmet. Teateret ble grunnlagt av en britisk scenedirektør i 1963, og stedet har kommet langt fra teater med en fast skuespillerstab til et arkitektikon: Den «Uendelige broen» – en utvidet «lobby» som strekker seg til Mississippi-elven – tilbyr spektakulære 180-graders utsyn over byen. På mandager arrangeres det åpen mikrofon for alle, og denne begivenheten passer perfekt sammen med middag i en av teaterets fantastiske restauranter. Bo på elegante Radisson Blu Minneapolis Downtown og nyt en lett nattevandring gjennom «the Twin Cities».

Minneapolis riverfront view over Guthrie Theater

Våte underverker

En av de mest populære Instagram-stedene i Minnesota er fossen Minnehaha Falls. Den er imponerende året rundt, men er spesielt vakker i løpet av våren og sommeren. Bare 15 minutters kjøretur fra sentrum finner du den betagende 16 meter høye fossen og uberørt natur i en enorm park. Eike-, alme- og lønnetrær i tillegg til lokale villblomster vil få deg til å føle deg langt, langt unna den urbane jungelen.

Minnehaha Falls in Minneapolis during spring-summer

Overvinn varmen

Det kalles kanskje et kjøpesenter, men Mall of America ligner mer på en landsby. Ta med joggesko og en plan, og dra ut til Minneapolis’ forstad Bloomington, som er bare ti minutter fra flyplassen. I tillegg til shopping og «food courts», har familier mange muligheter, som f.eks. statens største akvarium, minigolf og et tivoli. Med Radisson Blu Mall of America får du direkte tilgang til alt dette. Dette prisbelønte hotellet har et stort utvalg tjenester, som spa, saltvannsbasseng og gratis henting fra og kjøring til flyplassen.

Radisson Blu Mall of America Facade

Tvilling-pride

Gå ikke glipp av årets mest livlige arrangement, Twin Cities Pride, som feirer LHBTQ+-samfunnet på en ekte amerikansk måte. Dette arrangementet er så storslått at det arrangeres over to dager, 22.-23. juni. Besøkende kommer sammen fra hele verden for å feire Prides ånd i «the Twin Cities». Det arrangeres i Loring Park, med en rekke utstillinger, matselgere og fire scener med musikk og diverse forestillinger. Dette er utvilsomt arrangementet du ikke vil gå glipp av i år, og det beste av alt er at det er gratis!

Minneapolis Pride

Psst! Hvis du ser etter mer sommermoro, kan du ta en titt på disse fem sommeraktivitetene i «Twin Cities»!

Planlegger du en tur til Minneapolis? Bestill opphold på Radisson Blu og del dine favorittøyeblikk med oss, ved hjelp av hashtagen #RadissonBlu!

Fortell oss hva du mener