8 storslagne skandinaviske Michelinrestauranter

Skandinavia sanker Michelinstjerner for tiden og regionen rundt finner du storslagne smaksopplevelser

Den skandinaviske restauranthimmelen fylles stadig med flere Michelinstjerner. Gastronomiske opplevelser i ypperste verdensklasse venter over hele Skandinavia, og vi gir deg et utvalg av de beste.

Det er liten tvil om at det kun er de aller beste restaurantene som kan prydes med Michelinstjerner. Derfor er det bare på sin plass å presentere noen av de beste, og noen nykommere fra 2016. Velbekomme!

Magiske Maaemo

<iframe width="1000" height="563" src="https://www.youtube.com/embed/0cfVxK5YrGY?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Smaksløkenes reise starter på Maaemo i Oslo, som i år klarte det ingen norsk restaurant har klart. De ble nemlig tildelt tre Michelinstjerner, det maksimale antallet stjerner en kan oppnå. Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang har skapt en matopplevelse som fokuserer på de rene, friske norske smakene. Maten du får servert bygger på lokale råvarer og et fokus på sesongforandringene. Med over 20 retter på menyen er det norsk matopplevelse av de sjeldne som venter.

Overnatt i stil på ett av Radisson Blus hoteller i Oslo.

Gastronomiske Geranium

Geranium i København er en gastronomisk opplevelse uten sidestykke, og må oppleves

© Claes Bech Poulsen

Maaemo var ikke alene om å bli tildelt tre stjerner under årets Michelinkåring. Den danske stjernerestauranten Geranium i København, under kjøkkensjef Rasmus Kofoed og sommelier Søren Ledets kyndige ledelse, byr på en smaksreise med utsikt. Restauranten befinner seg nemlig i 8. etasje med utsikt over den grønne lungen Fælledparken. Skjæringspunktet mellom det urbane og naturen gjenspeiles i rettene de serverer, som smaksløkene dine kommer til å elske.

Etterpå kan du la maten synke på ett av Radisson Blus hoteller i København.

Rivende gode Re-Naa

Restaurant Re-Naa i Stavanger er Norges første restaurant utenfor Oslo som har fått Michelinstjerne

© Tom Haga / Restaurant Re-Naa

At skandinaviske restauranter fikk tre stjerner var ikke den eneste store nyheten under årets Michelinutdeling. For første gang fikk nemlig en restaurant utenfor Oslo også tildelt Michelinstjerne. Den gikk til Restaurant Re-Naa i Stavanger, hvor du blir servert enestående retter av sjefskokk Svein Erik Renaa. Med sitteplass til 22 gjester er det en intim opplevelse, hvor du kommer tett inn på kokkens egen lekegrind og får ta del i en kulinarisk kveldsforestilling. Sjømaten står i fokus for en meny som er ekte, naturlig og serveres med mye humor og energi. Det kan ikke slå feil.

Nyt storslagne smaker og slapp av på ett av Radisson Blus hoteller i Stavanger.

Kraftfulle Kontrast

Kontrast i Oslo leverer kraftfulle og kreative kreasjoner, som har resultert i en Michelinstjerne

© Kontrast

Restaurant Kontrast i Oslo fikk i 2016 tildelt sin første stjerne, og ble med det den fjerde Michelinrestauranten på Oslos stjernehimmel. Kjøkkensjef Mikael Svensson fokuserer på de kortreiste sesongråvarene, med norske produkter i verdensklasse. Foruten fokuset på smak er de også opptatt av dyrevelferd, og benytter seg av produsenter med samme tankesett. Glade dyr er gode dyr, og Kontrasts mål er å løfte frem produktene fra bønder som dyrker sin mark med tanke og omsorg. Med slike forutsetninger er det ingen overraskelse at smaken er noe helt for seg selv.

Etter å ha smakt på kontrastene kan du roe helt ned på ett av Radisson Blus Oslo-hoteller.

Utrolige Olo

Restaurant Olo i Helsinki skaper de utroligste kreasjoner og er fantastisk finsk kokkekunst

© Olo Ravintolo

Finland har mye mer å by på enn bare innsjøer og sauna. I hovedstaden Helsinki venter Restaurant Olo, som med sine Michelinstjerne serverer en lang rekke delikate og overraskende skandinaviske smaker. En sjarmerende og innbydende atmosfære, et historisk lokale fra 1814 og råvarer fra små lokale produsenter er med på å skape en herlig opplevelse i Helsinki. Foruten Michelinstjernen er Olo flere ganger blitt kåret til Finlands beste restaurant, noe du raskt kommer til å merke.

Finn roen i Finland på ett av Radisson Blus hoteller i Helsinki.

Fabelaktige Frederikshøj

Fabelaktige Frederikshøj i Århus tar deg med på en reise i skjæringspunktet mellom naturen og det urbane

© Jesper Rais

I Aarhus kommer mat og natur sammen i skjønn forening hos Restaurant Frederikshøj. Ved sin nydelige plassering, i utkanten av en fredet skog og med utsikt til sjøen, kreeres de utroligste smaker av sjefskokk Wassim Hallal og hans team. Smakene er en union mellom nouvelle- og det postmoderne kjøkken, med innspill av nordisk minimalisme og rå kraft. Avanserte teknikker og overraskende komposisjoner slås sammen for å skape en deilig, dansk gastronomisk opplevelse.

Len deg tilbake på Radisson Blus hotell i Aarhus.

 

Storslagne Sjömagasinet

Sjömagasinet i Göteborg leverer storslagne retter inspirert av havet, og kan skryte over en Michelinstjerne

© Nils-Olof Sjöden / Lee Kearney

Gøteborg blir sett på som Stockholms lillebror, men skal ikke undervurderes av den grunn. Hos Sjömagasinet får du servert storslagne matretter kombinert med velvalgte viner, i et sjarmerende og unikt lokale ved sjøkanten. Under kokkeluen på kjøkkensjef Gustav Trägårdh og eier Ulf Wagner kommer kreative kreasjoner til live, i form av nøye gjennomtenkte retter kombinert med spennende drikkevarer som skaper en fullkommen smaksopplevelse. Söta bror kan fort bli smaksløkenes favoritt.

Nyt livet som gjest på ett av Radisson Blus hoteller i Göteborg.

Fantastiske Frantzén

Frantzén i Stockholm er en av byens beste restauranter, og du er garantert en smaksopplevelse Michelinstjernen

© Stefan van der Kwast Gissberg

Hos fantastiske Frantzén i Stockholm får du en uforglemmelig opplevelse i en intim og uformell setting, med smaker i toppsjiktet. En lang rekke smaker fra både nært og fjernt kommer sammen for å skape en helt unik reise gjennom gastronomiens verden. Deres 12-retters meny er stadig i endring, men sammen med en nøye sammensatt vinmeny er dette en av Stockholms mange opplevelser du ikke vil gå glipp av.

Slapp av og nyt livet på ett av Radisson Blus hoteller i Stockholm.

Uten mat og drikke duger helten ikke sies det, men helten trenger også en god natts søvn. Den finner du på ett av Radisson Blus mange stilrene hoteller som venter under Skandinavias Michelinhimmel. Velkommen!

Hovedbilde © Stefan van der Kwast Gissberg

Fortell oss hva du mener