7 desemberhøydepunkt i Oslo

Oslo har mye å by på året rundt og desember er intet unntak. Få med deg ett av disse 7 arrangementene for å være sikret en herlig høytidsmåned for hele familien.

Hovedstadens yrende kulturliv tar ikke pause og desember er en fullspekket aktivitetsmåned i Oslo. Dersom du vil på konsert, kjøpe norskproduserte råvarer eller danse til latinske rytmer bør du sjekke en av disse 7 arrangementene.

1. De kjente og kjære på scenekanten

Alle nordmenn kjenner til Prøysen-historien om snekker Andersen og det skal godt gjøres å ikke like den sjarmerende historien. Tar du turen til Oslo Nye Teater kan du la deg sjarmere i senk av de mange dukkene som spiller med i historien om møtet mellom snekkeren og julenissen.

2. Yrende julemarked på Youngstorget

På Youngstorget finner du Oslo’s bankende julehjerte Oslo Julemarked fra 28. november og helt til 22. desember. Her kan du handle norskproduserte matvarer som julepresang til gastronomen, slå deg ned i julebaren Lavvo og slappe av eller lære hvordan du kan tilberede julemat på grillen. Med andre ord finnes det noe for enhver smak og julefeiring her.

3. Nyt lyden av fred på Nobels Fredspriskonsert

BP3 - OSLZQ - Pressefoto - Bli med på feiringen av fredsprisvinnerene på Nobels Fredspriskonsert i Telenor Arena

© Nobels Fredspriskonsert

Nobels Fredspris gikk i år til den tunisiske kvartetten, og disse skal hedres med en egen fredspriskonsert den 11. desember. Det blir en stjernespekket opplevelse fra start til slutt. Talkshowkongen Jay Leno skal styre skuta fra scenen og en rekke artister skal opptre. Her finner du alt fra verdensstjerner som A-ha, Kygo og Jason Derulo til fremadstormende artister som Aurora, Emel Mathlouti og MØ. Det blir en fantastisk opplevelse med fred i fokus.

4. Rock i julen på Rockefeller

BP3 - OSLZQ - Pressefoto - Få en rocka julemåned på Rockefeller

© Rockefeller

Julens lydspor trenger ikke bare bestå av juleklokker og bjelleklang. Det kan like gjerne være gitarriff akkompagnert av stramme jeans og langt hår. Hvis det er mer din smak er det bare å komme segtil Rockefeller i løpet av julen. Deres tettpakkede program gir deg mange anledninger til å duckwalke deg ut fra kjipe juleselskap. Gode eksempel er konsertene med Young Neils og Backstreet Girls.

5. Koselig konsert i Oslo Domkirke

Oslo Domkirke er for musikkens høyborg å regne i desember. Da opptrer Oslo Domkor med sin tradisjonelle julekonsert, som virkelig setter standarden for en musikalsk måned. «Klinge skal et jubelkor» heter konserten som samler musikerne og korene som er tilknyttet domkirken. Publikum er garantert vakker musikk, med alt fra det storslåtte til det stille og både nye samt kjente sanger.

6. Tradisjonsrikt julemarked på Norsk Folkemuseum

BP3 - OSLZQ - Morten Brun Anne-Lise Reinsfelt Norsk Folkemuseum - Opplev en tradisjonsrik jul på Norsk Folkemuseums julemarked

© Morten Brun, Anne-Lise Reinsfelt / Norsk Folkemuseum

Hvert år arrangerer Norsk Folkemuseum deres tradisjonelle julemarked, og 2015 er intet unntak. De to første helgene i desember er det duket for julepyntede stuer, markedsboder, historiske juletradisjoner og konserter fra ende til annen. For å få en smak av tradisjonell norsk jul er dette noe du ikke kan gå glipp av og med deres mange aktiviteter til barn passer det ypperlig å ta en familietur til Bygdøy. Da er du garantert en god stemning.

BP3 - OSLZQ - Pressefoto - På Latter kan du strekke lattermusklene og storkose deg i desember

7. Latter forlenger livet

En god latter forlenger livet og vi vil strekke oss til å påstå at den gjør juletiden mye bedre også. Derfor bør du få med deg Julelatter 2015, som samler fire av landets morsomste menn på scenen. Den munnrappe duoen Adam og Tore, kjent fra NRK-serien «Sofa», står klare med sine kommentarer til alt. På scenen får de også selskap av Christer Torjussen, en vittig veteran i standupens verden, og stjerneskuddet Bjørn-Henning Ødegaard. Deres selvironi og skarpe observasjoner kommer til å kalle frem latterbrøl etter latterbrøl. Og det vil du vel ikke gå glipp av?

Når lattermusklene har fått jobbet og julestemningen er sikret kan du slappe av med bena høyt på Radisson Blu Park Hotell, Oslo. Der kan du slappe helt av etter en spennende dag i hovedstaden.

Hovedbilde © Evy Andersen / Oslo Nye Teater

Fortell oss hva du mener