6 Måter å bruke de siste feriedagene på

Du har jobbet iherdig hele året og skal bruke feriedagene «senere» når du har mer tid til å planlegge en ferie. Men året går fortere enn du tror og du har fremdeles flere feriedager igjen. Heldigvis har du fremdeles tid til å planlegge slik at du ikke mister dem! Trenger du inspirasjon? Se idéer til hvor og hvordan du kan tilbringe resten av ferien din nedenfor.

1. Planlegg en byferie midt i uken

Langhelger er en populær favoritt. Hvem nyter ikke et par ekstra dager i byen med bare en eller to ekstra dager fri fra jobben? Men langhelger har ofte lange køer og tettpakkede attraksjoner. Ta en to-dagers ferie i løpet av uken (for eksempel, tirsdag-onsdag eller onsdag-torsdag). På den måten bryter du arbeidsuken opp litt, du unngår folkemengdene i helgene og kan også spare penger.

Mange av hovedstedene i Europa er perfekte reisemål for byferier, som London, Praha eller Paris. Få rikelig av kulturinnslag og besøk byens beste museer eller forestillinger. I London kan du for eksempel velge det sentrale hotellet Radisson Blu Edwardian og herfra er du i kort avstand til byens populære teatre.

Radisson Blu Edwardian Grafton facade

2. Reis på aleneferie

Noen av de beste reisene kan du gjøre alene. Ta med deg kamera og lag din egen plan. Du vet aldri hva (eller hvem) du støter på og noen av de beste opplevelsene er de som kommer helt uventet! Ta toget til en ukjent destinasjon eller gå langs gatene i en ukjent by. Sett av litt tid til spontan utforskning.

Ps! Gamlebyen i Riga har mange sjarmerende, skjulte skatter. Bo på Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel i Riga, selv om det bare i en natt, for å enkelt utforske nydelige strender i nærheten, og avslutt dagen med en cocktail og utsikt ved Skyline Bar. Hotellet er 90 meter høyt og et lokalt landemerke – så du vil alltid kunne finne veien tilbake på egenhånd!

solo travel concept

3. Besøk familien

Et par dager ekstra ferie? Hvorfor ikke ta turen hjem og besøke familien? Selv om du planlegger å besøke dem i ferien, kan det være greit å besøke dem en-til-en uten å ha det travelt og uten hele slekten til stede. Hvis du har eldre slektninger eller venner som ikke lenger reiser, kan du ta en dag eller to til å besøke dem. Med hundrevis av hoteller i verden, kan du se nærmere på hvilke av hotellene våre som tilbyr praktiske beliggenheter. Eller hvorfor ikke besøke en by og ta med deg et familiemedlem på et hotellopphold? Amsterdam kan utforskes på 24 timer hvis du bor på Radisson Blu Hotel. De mest populære og arkitektoniske attraksjonene er rett ved dørterskelen!

Radisson Blu Amsterdam exterior night view4. Reis med været

Det beste med spontane turer er at du kan følge med på været med langtidsmeldingen. Dra av gårde til reisemålet som annonserer det beste været den dagen du reiser. Eller velg en destinasjon og sjekk værmeldingen slik at du kan reise og utforske på de beste dagene. Nå er usikkerheten med været helt i dine hender.

Tips: Visste du at Gran Canaria er kjent for solfylt vær hele året? Bestill et opphold med Radisson Blu Resort Gran Canaria og du vil garantert få en god dose D-vitamin!

View from Radisson Blu Resort Gran Canaria hotel

5. Forleng helgene

I stede for å samle opp alle feriedagene, kan du spre dem ut og ta mini-ferier hver helg. Ta fri hver fredag fra i dag og ut året for å bruke de siste feriedagene dine. Slik får du et forsprang på veien til det neste eventyret. Skal du treffe venner i storbyen for en sosial helg? Bruk de ekstra timene til å utforske byen til fots på egenhånd før vennene dine kommer. Velg Praha for en smakfull reise i mat og finn de beste restaurantene.

Foretrekker du heller en aktiv opplevelse? Bestill en helg i superlativenes by: Dubai. Velg blant en av flere hoteller i Dubai og opplev noen av byens spennende aktiviteter.

Dubai Mall Aquarium by SSNNAS

6. En skikkelig shoppingopplevelse

Planlegg en ferie i nærheten av et kjøpesenter og ta juleshoppingen i paradis. Dubai har for eksempel noen av verdens utroligste kjøpesentre! Ikke en fan av megastore handlesentre? Shopping er en perfekt måte å oppleve en ny kultur. Har du noen ganger vært på et marked? Istanbuls Grand Bazaar er en av de største og eldste overbygde markedene i verden og er en opplevelse i seg selv. Bo ved Radisson Blu Bosphorus Hotel og sett av minst et par dager til opplevelser i denne fascinerende byen.

Grand Bazaar Istanbul

Hvor vil du tilbringe de siste feriedagene dine? Opplev hundrevis av destinasjoner med  Radisson Blu.

Fortell oss hva du mener