6 bilder fra Shanghai som gjør at du pakker kofferten nå

Shanghai skyline at sunset by SANNAS

Med rekordhøye skyskrapere, futuristisk arkitektur og et fargerikt uteliv er Shanghai et perfekt reisemål for deg som ser etter utrolige motiver og enestående fotomuligheter. Byens silhuett kommer til å forbløffe deg. Men du trenger ikke ta oss på ordet! Les videre om hvordan byfotografene Sébastien Nagy og C Ξ Ξ (Cédric Houmadi) fotograferer byen.

Vakker solnedgang fra Shanghai Tower

Shanghai tårn er et av de beste utsiktspunktene i byen – og i Kina for den saks skyld – å ta noen fantastiske byblinkskudd fra. Dubais Burj Khalifa er kanskje fortsatt verdens høyeste bygning, men Shanghai tårn er ikke langt bak med sin 2.plass, med 121 etasjer og en høyde på 632 meter. Den spiralformende utformingen på bygningen er også et arkitektonisk underverk. Ta verdens raskeste heis for å komme til toppen, og ta deg tid til å se ut over Wàitan før du tar noen flotte blinkskudd som dette fra C Ξ Ξ.

Psst! Det er ikke bare i Shanghai at våre urbane fotografer har tatt imponerende bilder som dette. Se de flotte bildene fra Paris og Chicagoogså.

Shanghai from Shanghai Tower by CEE Explorer

Lavendelsolnedgang over Wàitan

Shanghai er en havneby ved Huangpu-elven, der Yangtze-elven strømmer ut i Øst-Kinahavet. Shanghai betyr bokstavelig talt «over havet», og når man beundrer bildene som Nagy og C Ξ Ξ har tatt, ser man hvor passende dette navnet er. Wàitan, som ligger tvers over byens forretningsbydel Pudong, er det ideelle stedet for å se soloppgangen. Wàitan er en 1,5 km lang promenade langs den vestlige bredden av Huangpu-elven i sentrum av Shanghai. Stå opp før daggry og ta deg en spasertur. Dette er den beste og stilleste tiden på dagen for å fotografere de minneverdige øyeblikkene før den travle metropolen våkner. C Ξ Ξ anbefaler at du virkelig tar deg tid til å fotografere elva fra ulike vinkler. Og for de mange Instagram-brukerne, som Nagy og C Ξ Ξ, er dette et av de mest Instagram-verdige stedene i byen!

The Bund sunrise by CEE Explorer

En vertikal by for arkitekturelskere

På grunn av den historiske utenlandske okkupasjonen har byen en unik kosmopolitisk atmosfære. Du får virkelig det aller beste av Østen og Vesten, og dette er tydeligst når det gjelder arkitekturen. Byggestilen varierer fra gotisk til barokk og fra ultramoderne til noe fra en annen verden! I Wàitan-området står omtrent femti forskjellige bygninger side ved side og gir en unik sammensetning for urbane bybilder. Nagy tok dette bildet i nærheten av Radisson Blu Hotel, Shanghai New World.

Shanghai skyline by SSNNAS

Takutsikt fra Radisson Blu Hotel Shanghai New World

Rett ved folkets plass finner du Radisson Blu Hotel Shanghai New World som er en av byens ikoniske bygninger. (Ja, så ikonisk at den ble reprodusert i Legos siste arkitektursett!) Det karakteristiske 208 meter lange tårnet har en kuppelformet krone hvor Sky Dome-baren ligger.

Rett utenfor hotellet finner du Nanjing-gaten som tilbyr noen av områdets mest populære shoppingmuligheter, og attraksjoner som Wàitan og Yu-hagen ligger mindre enn 10 minutter fra hotellet vårt. Vi liker denne rosa solnedgangen som er tatt på et perfekt tidspunkt av C Ξ Ξ, og gatelysene under, som er tatt av Nagy!

Sunset from Shanghai New World Hotel by CEE Explorer

Night skyline captured from Radisson Blu Hotel Shanghai New World by SSNNAS

Shanghai er kanskje den mest folkerike byen i verden, men det er lett å ta seg frem: Fra t-banen innenfor byen til den eneste t-banen i verden som går mellom to byer, og fra busser til rimelige drosjer – du har alltid enkel adkomst til alle områdene du vil besøke. Du kan også utforske byen til fots for en virkelig innsiktsfull opplevelse, siden gatene pleier å være trygge å oppholde seg i.

Enten du er lidenskapelig opptatt av arkitektur, interesserer deg for reisefotografi eller bare ønsker å besøke en av de mest dynamiske byene i verden, tilbyr Shanghai en uforglemmelig opplevelse for omtrent enhver type reisende. Bo på Radisson Blu Hotel Shanghai New World for rask adkomst til alle byens billedskjønne steder.

Logg på Instagram for flere slående reisefotografier, og del dine bilder med #RadissonBlu!

Fortell oss hva du mener