5 ting du må gjøre i Nantes

Hvis du vil reise til en destinasjon full av kulturelle og kunstneriske attraksjoner bør du vurdere Nantes, en by ved elven Loire i øvre delen av Bretagne-regionen i Vest-Frankrike. Her kan du se interessante kunstverk over hele byen, formet med ubegrenset fantasi av lokale og internasjonale artister, og mye mer.

Et av byens mest spennende steder er Les Machines de l’Ile, en slags kunstnerisk fornøyelsespark mellom Jules Vernes fiktive verdener, det mekanisk universet til Leonardo da Vinci og Nantes' industrihistorie. Det unike prosjektet ligger på de eksepsjonelle tuftene av et tidligere skipsverft, med Nantes' store elefant som et av høydepunktene. Iblant vandrer den til og med i byens gater! Stedet huser også Marine Worlds karusell, som ble valgt til den vakreste karusellen i verden.

Hangar à Bananes, der parken ligger, har også mye å tilby i form av mat og drikke. 300 utendørs sitteplasser, en stor bar, en skatepark og en fantastisk utsikt over Loire gjør det til et perfekt sted for å nyte en varm sommerkveld.

Sentrum av Nantes er full av historie og gamle, ærverdige bygninger. Et flott høydepunkt er L’Assise, brasseriet på Radisson Blu Hotel, Nantes. Restauranten har unike omgivelser i de vakre lokalene til byens tidligere straffedomstol.

Restaurant L'Assise

Hvis du er i humør for noe litt mer lekent, kan den såkalte “League of Gentlemen” kanskje passe deg. Eventyrspillet, som er på sitt beste hvis du spiller på lag med venner og familie, finner sted i et låst rom. Målet er å finne veien ut ved å løse gåter, logiske utfordringer og mye mer.

Når du er i Nantes bør du ikke gå glipp av denne arkitektoniske juvelen: Den flotte Passage Pommeraye, som er kjent for å være en av de vakreste arkadene i hele Europa. I dag rommer den rundt 30 butikker og en flott restaurant.

Klar til å pakke kofferten for en tur til Nantes? Du kan vinne en tur til denne flotte byen hvis du blir med på vår ønskelanghelg -maskin!

Fortell oss hva du mener