5 Høydepunkter i historiske Praha

Det er langt mellom byer hvor fortiden er så allestedsnærværende som i Praha. Byens veldige arkitektoniske arv omfatter byggverk fra middelalderen og fremover, og Prahas historiske sentrum er et mektig trekkplaster for historieinteresserte i søken etter ekte glimt fra svunne tider. Brosteinsbelagte gater med særpreg, broer å drømme på, sammen med vakkert bevarte bygninger, danner et besnærende bakteppe i en by der minner om historiske begivenheter stadig lurer rundt neste gatehjørne. Det hele gjør Praha til en destinasjon i verdensklassen.

Du har hell og lykke hvis du drar til Praha i søken etter historiske attraksjoner. Byen skilter med en myriade av broer, bygg og torg fra oldtiden, mange i gangavstand fra Radisson Blu Hotel i Praha. Hvis du er i Praha for første gang og har begrenset med tid til å bli kjent med byen, har vi en liste over topp historiske attraksjoner i Praha:

1. Slottet i Praha

Ingen tur til Praha er fullendt uten å stikke innom verdens største slottsanlegg. Det kolossale anlegget er sentrert rundt tre romslige gårdsplasser og huset konger, keisere og presidenter gjennom flere århundrer. Slottet i Praha har alltid spilt en viktig rolle i byens historie. Høydepunkter er den berømte St. Vitus-katedralen, et imponerende gotisk byggverk med det rikt dekorerte kapellet, St Wenceslas, i tillegg til de böhmiske kronjuvelene, palasset Lobkowicz fra 1500-tallet (nå et museum) og Den Gylne Gate, en liten strekning fra 1400-tallet hvis historiske bygninger nå forteller hvordan det engang var.

 

2. Det gamle bytorget og den astronomiske klokken

Prahas fargerike hjerte er gamlebyen, oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 1992. Det gamle bytorget er ett av de mest pittoreske stedene i hele Praha. Bygningene i utkanten gir et fascinerende innblikk i flere århundrers arkitektoniske stilretninger, fra den gotiske middelalderen til art nouveau. Det mest kjente skal likevel sies å være den astronomiske klokken fra 1400-tallet. Det henger på fasaden til det gamle rådhuset. Hver time trekker en flokk tilskuere som vil se mekaniske miniatyrfigurer flytte seg rundt på klokkens ansikt.

3. Karlsbroen

På grunn av sin strategiske plassering som bro mellom de to elvebreddene langs Vltava, har Karlsbroen har spilt en nøkkelrolle i Prahas historie, både som en gjennomfartsåre for byens innbyggere og som en viktig scene for fastlåste militære konflikter. Broen ble oppført av Kong Karl IV allerede på 1300-tallet, og den er siden dekorert med berømte statuer av religiøse og historiske skikkelser fra slutten av 1600-tallet og fremover. Det er vel verdt å rusle over broen for å beundre statuene og utsikten over byen. Husk å stoppe opp for å berøre relieffene under statuen av helgenen Jan av Nepomuk. Det sies å bringe lykke.

4. Klementinum

Dette massive bygningskomplekset har vært et samlingssted for noen av Europas ledende tenkere siden 1200-tallet. I dag tilbyr det et fasinerende innblikk i historiske og arkitektoniske høydepunkter innenfor murene. Ta de 172 trappene opp til det astronomiske tårnet og se den utrolige utsikten over Praha by, eller hør en klassisk konsert i det utsmykkede Speilkapellet fra 1700-tallet. Her spilte Mozart i sine dager. Klementinum huser også det tsjekkiske nasjonalbiblioteket, med en samling på 16 000 bøker som går tilbake til 1500-tallet.

5. Det jødiske kvarter (Josefov)

Jødekvarteret ligger inneklemt mellom elva og torget i gamlebyen. Det stammer fra 1200-tallet, da byens jøder ikke fikk lov til bo noen andre steder enn i dette nabolaget. I dag ligger flere av Europas viktigste monumenter i jødenes historie, inkludert Den gamle-nye synagogen fra 1200-tallet, i Prahas jødekvarter. Det er nå den eldste aktive synagogen i Sentral-Europa. Du kan også besøke det jødiske rådhuset, flere andre historiske synagoger, og den atmosfæriske Gamle jødiske kirkegården, som går tilbake til 1400-tallet. De fleste av disse stedene (unntatt Den gamle-nye synagoge) er tilgjengelige via billetter fra Jødisk museum.

Historiske opplevelser er imidlertid ikke begrenset til disse topp 5 steder å se. De finnes også på Radisson Blu Hotel i Praha. Hotellet ligger i en original art noveau-bygning fra 1800-tallet. Da hotellet gjennomgikk en ambisiøs renovasjon i 2019, ble historiske detaljer ivaretatt mens moderne finish og design fikk sette preg på interiøret. Legg merke til de dekorative gulvflisene når du sjekker inn på hotellet. Se også den originale inngangen med året 1898 markert på veggen i området ved baren og salongen. Du kan til og med se innflytelsen fra Prahas ikoniske arkitektoniske steder på rommet ditt!

Radisson Blu Hotel room, Prague

Se byens historiske høydepunkter når du bestiller et rom på Radisson Blu!

Fortell oss hva du mener