5 fantastiske fornøyelsesparker på Gran Canaria

Leter du etter et morsomt avbrekk fra solen på Gran Canaria? Da bør du ta turen til en av de fantastiske fornøyelsesparkene og badelandene som fins på øya.

Det å ligge langflat på stranden hele dagen er herlig, men noen ganger trenger man en liten pause. Enten du vil oppleve spektakulære delfinshow, nyte utsikten fra et pariserhjul eller suse nedover en sklie, har Gran Canaria alt du måtte ønske. Derfor har vi samlet alt du må vite i en guide, slik at du bare kan nyte dagen.

1.    Den perfekte dagen i Palmitos Park


På toppen av listen finner du øyas beste dyre- og botaniske hage, Palmitos Park, som ligger en 30-minutters kjøretur unna Radisson Blu Resort, Gran Canaria. I parken finner du hele 1500 eksotiske fugler, 160 ulike arter tropisk fisk, delfiner og imponerende show med både delfiner og ørner. I tillegg har de et sommerfuglhus, det største av sitt slag i hele Europa, som kan skilte med hundrevis av sommerfugler. Dersom du er glad i å fotografere er dette rett sted å være, imens de små kan kose seg med alle de andre opplevelsene parken har å by på.

Den største attraksjonen er nok delfinshowet som spiller to forestillinger hver dag. Nyt synet av disse majestetiske dyrene som bryter vannoverflaten og gjør grasiøse hopp høyt opp i luften. Dersom du ikke får nok kan du også få et mer personlig møte i vannet med disse vakre skapningene. Palmitos har også et eget ørneshow hvor du kan se de staselige fuglene fly gjennom den unike dalen parken ligger i, og like over hodet ditt. Hva venter du på?

Skal du ha en utflukt en dag, så er denne parken verdt et besøk. Opplevelsene er mange, delfinshowet er et must og det er et fint minne å bli tatt bilde av med de flotte papegøyene. Det er også et fantastisk ørne-show på toppen av parken .Dette må du som besøkende få med deg før du forlater parken. Bare å glede seg!

TripAdvisorbruker Lisbeth1k

Palmitos Park |Barranco de los Palmitos | Slik kommer du deg dit: Buss nr. 70 fra Faro Maspalomas | Åpningstider: sjekk parkens nettside for oppdaterte åpningstider| Kontakt: +34 928 797 070

Visste du at: du kan kjøpe en rabattert billett som gir inngang til både Palmitos Park og Aqualand Maspalomas.

2.    Nyt dagen i Aqualand Maspalomas


Utnytt Gran Canarias fantastiske klima til det fulle og bruk dagen i Aqualand Maspalomas. Du er garantert en morsom og fartsfylt dag i det som er Kanariøyenes nest største badeland. Her finner du en rekke ulike sklier og basseng for både små og store som du kan boltre deg i. For et adrenalinpåfyll kan du suse nedover Twin Racer Turbolance eller bare ta livet med ro mens du sakte flyter nedover i Slow River. Dette er et populært badeland så du må regne med litt venting, men dersom du tar turen tidlig på dagen eller nærmere stengetid unngår du de verste køene.

De aller minste kommer til å elske å leke i Kidzworld, hvor de finner sklier som passer sin størrelse. Kidzworld byr på spennende aktiviteter i trygge omgivelser. Dersom du kunne tenke deg en dyrisk opplevelse kan du få møte parkens sjøløver. Dyrepasserne tar vare på både folk og dyr, slik at det blir et trygt og personlig møte.

Vi hadde en fin dag her med barn og barnebarn, sammen prøvde vi mange av attraksjonene. Fine vannsklier i mange varianter og et bølgebasseng. Barn som er 1,40 eller høyere kan bruke de fleste attraksjoner alene.

Tripadvisorbruker Harry V

Aqualand Maspalomas | Ctra. Palmitos Park, Km 3 |Slik kommer du deg dit: Buss nr. 70 fra Faro Maspalomas | Åpningstider: sjekk parkens nettside for oppdaterte åpningstider| Kontakt: +34 928 14 05 25

Visste du at: forhåndskjøper du billettene på nett slipper du å stå i kø ved inngangen til Aqualand.

3.    Prøv lykken i Holiday World

Er du som oss og elsker karuseller, pariserhjul og hoppeslott? Da må du legge inn Holiday World som et pitstop i ferien. Her kan du nyte en lang, lang rekke aktiviteter, alt fra å kjøre inn i hverandres radiobåter og biler, kjenne adrenalinet i berg og dalbanen, til å utfordre familie og venner til en omgang bowling. Det koster ikke noe å komme inn i parken. Du betaler kun for de aktivitetene du blir med på gjennom et eget billettsystem, slik at du slipper å betale for noe du ikke bruker. Etter å ha brukt dagen ute i solen er Holiday World et perfekt sted å tilbringe ettermiddagen og kvelden.

Holiday World | Maspalomas | Åpningstider: sjekk nettsiden for oppdaterte åpningstider| Kontakt: +34 928 73 04 98, Ext 3

Visste du at: fornøyelsesparken har en stor parkeringsplass som er gratis, slik at det er lett å ankomme i egen bil.

4.    Opplev det virkelig ville vesten i Sioux City

sioux-city-gran-canaria© Oleg Znamenskiy / Shutterstock.com

Klar for å dra på eventyr til USAs ville vest? Da bør du sale opp hesten og dra til Sioux City (spansk nettsted), hvor en svunnen tid venter. Opplev hvordan det var da sheriffen jaget banditter gjennom hovedgaten, indianere kom ridende gjennom byen eller nyt atmosfæren i en vaskeekte saloon. Dette kaktusfylte dalføret tar deg med tilbake til den amerikanske cowboyens storhetstid og kommer garantert til å underholde deg. Ta med både familie og venner på besøk hit, for denne byen er stor nok for mer enn to!

Sioux City | Åpningstider: Tir – Fre: 10 – 15, Lør – Søn: 10 – 16 |
Slik kommer du deg dit: gratis shuttlebuss fra flere steder på øya,
sjekk nettsiden for avgangstider. | Kontakt: +34 928 767 201 / 928 762 573

5.    Våt moro i Lago Oasis Waterpark

Finn frem badebuksa, solbriller og solkrem, og gjør deg klar for en dag fylt med våt moro i Lago Oasis Waterpark. Dette er det eneste badelandet på Gran Canaria som bruker saltvann, så dette blir en unik og morsom opplevelse. Inviter vennene dine til et kappløp ned skliene, hopp på en berg og dalbane i vann eller ta en pause fra badingen med et slag minigolf. Uansett hva du liker finner du det i Lago Oasis. Når du kjenner at sulten kommer og tar deg og du trenger påfyll av energi, kan du nyte god mat i buffeten. Dersom du har små barn med deg kan de storkose seg i et helt eget område, nemlig Mini Park. Vi sees der!

Lago Oasis Waterpark |Urbanización Taurito, Calle Alhambra, Las Palmas | Åpningstider: 10 – 18, 365 dager i året | Kontakt: +34 928 565 426

Når du legger turen til Gran Canaria er det en verden av moro som venter. Du kan selvsagt også velge å bare slappe av og nyte livet ved bassengkanten til ett av våre fire bassenger, eller dra på et eventyr mens barna koser seg i vår Very Important Child Club. Hva venter du på? Velkommen til oss!

Fortell oss hva du mener