5 Europeiske byer å utforske i 2017

Spark i gang 2017 med en helgetur til en av disse travle europeiske byene. Fra Moskva og Madrid til Aten. Vi har laget en liste over de fem beste byene du kan besøke i år.

 

1. Helsinki, Finland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_HELSINKI

Uspenskijkatedralen, Markedsplassen og Esplanadparken er populære attraksjoner du ikke bør gå glipp av i Helsinki. 6. desember 2017 feirer Finland 100 år med uavhengighet, men festene starter mye tidligere – og mange av dem kommer til å foregå i hovedstaden. Saunakulturen er en stor del av hverdagen i byen. Den største og nyeste offentlige saunaen erLöyly, et moderne, geometrisk trekompleks, designet av Avanto Architects.

 

2. Aten, Hellas

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_ATHENS

Aten, en av verdens eldste byer, har mange historier som bare venter på å bli fortalt, i tillegg til mange populære attraksjoner du bør se. Byen har mange greske monumenter du kan utforske, som den Panathenske stadion, Poseidontempelet og den hellige stenen på Akropolis. Akropolis-museet huser mer enn 3000 gjenstander fra den antikke byen. Plaka, de lokales favorittbydel og Atens eldste del, er et fantastisk sted fylt med spenning.

 

3. Moskva, Russland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_MOSCOW

I Moskvas hjerte er imponerende Kreml, Den røde plass og de sukkertøystripete kuplene på Vasilij-katedralen fortsatt blant de mest populære attraksjonene. For å utforske byens ikke fullt så turistifiserte deler, kan du ta turen med t-banen og besøke galleriene på Winzavod, en tidligere vinflaskefabrikk som er forvandlet til et moderne kunstsenter. I Gorkijparken kan du besøke Garage Triennial of Contemporary Art (10. mars- 14. mai), med verker fra Russlands enorme og kulturelt varierte kunstnerlandskap.

 

4. Madrid, Spania

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_MADRID

Spanias kosmopolitiske hovedstad er vert for mange populære attraksjoner, som det kongelige palasset, Puerta de Alcalá og Plaza Mayor. Besøk Reina Sofia-museetog se Picassos mesterverk Guernica, eller gå over til Prado-museet for å utforske kunstskatter fra det spanske samfunnet. I 2017 er Madrid vertskap for World Pride Madrid 2017 (23. juni til 2. juli). Alt foregår i og rundt bydelen Chueca.

 

5. Hamburg, Tyskland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_HAMBURG

De mest populære attraksjonene i Hamburg er fiskemarkedet, Jungfernstieg og havnen. Hvis du besøker byen når tidevannet samarbeider, kan du cruise på kanalene som svinger seg gjennom Speicherstadt, et av verdens største historiske havnelagerområder. Byens lengste bro er Köhlbrandbrücke, som strekker seg 3,6 km over havnen.

 

Dersom du har lyst til å prøve noen av forslagene våre, tilbyr vi også flotte overnattingsmuligheter i Helsinki, Aten, Moskva, Madrid og Hamburg.

Fortell oss hva du mener