5 danske designere som vil gi deg lyst til å dra til København

København er viden kjent som et paradis for shoppere og fashionistaer, og med god grunn. Glem de utenlandske merkene, og gled deg over det store utvalget av dansk design. Sjekk denne guiden til våre danske favorittdesignere, som avslører vår topp fem-liste av butikker du bør besøke i hovedstaden.

By Malene Birger

Woman-looking-at-clothes-on-the-rack-Shutterstock

Grunnleggeren By Malene Birger, skapte merket i 2003, og har siden den gang oppnådd rask vekst over hele verden. Hennes store suksess er først og fremst et resultat av hennes kunstneriske tilnærming til moderne klassikere, i tillegg til kombinasjonen av rene linjer, dristige detaljer og kolleksjoner som er enkle å bruke. Oppmerksomheten rundt detaljer, samt fantastiske stoffer, gjør det enkelt å forstå hvorfor merket er så populært. Dersom du er på jakt etter klær som vil krydre garderoben din med farger og  mønstre, er dette det rette stedet.

Adresse: Antonigade 10, 1106 København K (flaggskipbutikk)

Day Birger et Mikkelsen

DAY-LB-by-Birger-et-Mikkelsen-Models_CREDIT Day Birger et Mikkelsen

© Day Birger et Mikkelsen

Det populære merket selger sine egne klær, smykker og tilbehør for damer under merkenavnet DAY og 2ND DAY, rettet mot yngre kvinner. Merket ble grunnlagt i 1997, og er sterkt inspirert av grunnleggeren Keld Mikkelsens opphold i Asia. Merkets kjennetegn er detaljer og håndverk med fokus på broderier og perler på dagligdagse glamour-plagg.

Adresse: Pilestræde 16, 1112 København K

Baum und Pferdgarten

Clothes-on-the-hanger-Shutterstock

De danske designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave grunnlagte Baum und Pferdgarten i 1999. Siden etableringen har merket oppnådd verdensomspennende anerkjennelse, og er mest kjent for sin dualistiske lekenhet. Kolleksjonene preges av en fascinasjon for kontraster, som man ofte kan se gjennom bruken av lette mønstre på tykke, tunge stoffer eller den lekne bruken av farger og mønstre. Alle plaggene er av høy kvalitet, både når det gjelder stoffer og detaljer. Årets vår/sommer-kolleksjon er en blanding av blå og lyse nyanser, mønstre, interessante snitt og former og selvfølgelig denim.

Adresse: Vognmagergade 2, 1120 København K

Designers Remix

10_CMYK_CREDIT Designers Remix

© Designers Remix

Stjernedesigneren Charlotte Eskildsen er grunnlegger og kreativ direktør for det internasjonale merket Designers Remix. Linjene består av ready-to-wear-klær, sko og tilbehør, og designene er like forskjellige og uventede som kvinnene som bruker dem. Merket kjennetegnes av fantastiske stoffer og et bredt utvalg av stiler fra sexy sorte kjoler til deilige strikkegensere. Det finnes virkelig noe for enhver stil i butikkene deres, så gjør deg klar til å bruke mye tid i prøverommet med venninnene dine!

Adresse: Pilestræde 8D, 1112 København K

Samsøe & Samsøe

Striped-clothes-Shutterstock

Samsøe & Samsøe er en familiebedrift, grunnlagt av brødrene Klaus og Preben i 1993. De begynte med å lage smykker i København sentrum, men virksomheten vokste snart til å lage enkle t-skjorter, som i dag er deres varemerke. Produktlinjen deres består av alt fra jeans til kjoler og hatter, og er svært anvendelig. Du vil helt sikkert finne deg noen nye favoritter her.

Adresse: Pilestræde 8C1112 København K, Danmark

Gjør deg klar til shoppeterapi, og glem de internasjonale merkene en stund. Gjør som danskene når du er i Danmark, og gled deg over de rene linjene, de friske fargene og de perfekte silhuettene som kjenntegner skandinavisk design. Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen er den perfekte basen når du skal shoppe i København.

Fortell oss hva du mener