3 icebreakers som bryter isen

En av møteplanleggerens viktigste oppgaver er å sørge for at møtedeltakerne kommer godt i gang helt fra starten av. Det kan en icebreaker hjelpe deg med. En icebreaker kan blant annet brukes til å få opp stemningen, skape fellesskap eller slå an temaet for møtet eller arrangementet.

Før du bestemmer deg for å bruke en icebreaker-øvelse, er det viktig at du har vurdert både hva slags is som skal brytes og hva øvelsen skal støtte oppunder og oppnå. Kanskje målet er å hilse på hverandre og skape en god stemning fra starten av?

Vi har bedt Ann Hansen, møtedesigner, tilrettelegger og konsulent hos concept+competence om å dele 3 eksempler på icebreakers til ulike formål. Se de tre icebreaker-øvelsene nedenfor.

1 - Icebreaker: Min morgen

Formål: Hilse på hverandre og skape god stemning

Tid: 5 til 7 minutter

Antall personer: 2 eller flere

Slik gjør du:

 • Be deltakerne finne en tilfeldig makker
 • Fortell om hvordan morgenen din har vært (fra du stod opp og frem til nå). Hvordan våknet du? Hva spiste du? Hvordan reiste du hit? Hva skjedde der og med hvem?
 • Gjenta øvelsen flere ganger og med nye makkerpar hvis det er tid og stemning for det.

Denne øvelsen kan du enkelt gjennomføre ved starten av møtet, enten i eller utenfor møtelokalet. På det nyrenoverte Radisson Blu Hotel, Tromsø er det god plass til å gjennomføre icebreakers i form av mindre øvelser som "Min morgen".

icebreakers - Radisson Blu Hotel Tromso breakout meeting area

2 - Icebreaker: Dialogkort

Formål: Skape en god stemning, hilse på hverandre og gi en «lett» forberedelse til faglig innhold

Tid: 5 til 15 minutter

Antall personer: 20 til 200

Materialer: Kort med små tekster formulert som spørsmål – gjerne en blanding av personlige og faglige spørsmål. For eksempel: Hva gjør deg nysgjerrig? Hva skal til for at du skal bli kunde hos X? Hvem kan vi lære noe av?

Lag ca. 30 forskjellige dialogkort avhengig av antall deltakere. Den samme teksten kan brukes flere ganger, så det arbeides med 3–4 versjoner av samme kort.

Slik gjør du:

 • Utlever et kort til hver deltaker
 • Be deltakerne finne en tilfeldig makker – hils på hverandre
 • Be deltakerne om å stille makkeren det spørsmålet som står på kortet, og omvendt
 • Bytt kort med makkeren
 • Finn en ny makker og still spørsmålet på kortet du selv besvarte i forrige runde
 • Gjenta øvelsen 4–5 ganger og med nye makkerpar hvis det er tid og stemning for det.

Denne øvelsen fungerer best hvis dere har plass til å bevege dere rundt, siden den skal gjentas med nye makkerpar hver gang. Velg omgivelser som gir mulighet til å gjennomføre aktiviteter og nettverke med hverandre. På Radisson Blu Scandinavia Hotel i København gir møblene i det store, åpne området i møteetasjen mulighet for icebreaker-øvelser i mange ulike formater. Du kan f.eks. også plassere deltakerne i mindre grupper, hvis dere ikke er så mange.

icebreakers - Radisson Blu Scandinavia Hotel Copenhagen break out area

3 - Icebreaker: Ønskelisten

Formål: Få oversikt over deltakernes forventninger og få deltakerne til å snakke sammen

Tid: 10 til 20 minutter

Antall personer: 6 til 100

Materialer: papir og penn til alle deltakerne

Slik gjør du:

 • Be alle ta et papir og notere ned de tre tingene de aller mest ønsker å få ut av dagen
 • Etter 2–3 minutter ber du dem gå ut på gulvet og finne en makker. De skal nå hilse på hverandre og dele ønskene sine. Etter 3–4 minutter ber du alle om å finne en ny makker og gjenta øvelsen.
 • Be alle om å gå tilbake til plassene sine. Be dem snakke sammen i mindre grupper på 2 til 6 personer (som det passer med måten dere sitter på). Gi dem 5 minutter til å finne frem til de 3 ønskene som er mest dominerende.
 • Spør 3–4 grupper hva de kom frem til.

Denne øvelsen kan enkelt gjennomføres i møtelokalet, men vurder også å bruke omgivelser der det vil falle naturlig for deltakerne å snakke sammen. Hvorfor ikke overraske deltakerne med et besøk på en av Radisson Blus Skybars? Når man ser noe positivt, åpner man opp overfor andre, og det faller en naturlig å snakke sammen. For eksempel kan en fantastisk utsikt gi en svært god start på møtet. Fra øverste etasje i Radisson Blu Royal Viking i Stockholm får dere en panoramautsikt uten like over Stockholms tak.

icebreakers - Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm meeting with a view

Fokus på detaljer som utgjør forskjellen

En icebreaker gir en god start på møtet. Uansett om du gjennomfører den i eller utenfor møtelokalet, har våre profesjonelle møteeksperter fokus på detaljene og er klare til å lytte, komme med råd og hjelpe med alt du måtte ha behov for, slik at møtet eller arrangementet ditt blir vellykket og uforglemmelig.

Hold uforglemmelige møter over hele verden med Radisson Blu.

Fortell oss hva du mener