3 destinasjoner å utforske i de vakre baltiske stater

Det nydelige Baltikum

Tre skjule skatter i Baltikum: Riga, Tallinn og Vilnius

Baltikum, med sitt uberørte landskap og historiske arkitektur, fredelig natur og fascinerende kultur, er en skjult skatt i Europa. Latvia, Estland og Litauen er uforstyrret av turisme, og er spennende land å besøke. Radisson Hotel Group har 15 hoteller med beliggenheter i Estland, Latvia og Litauen. Våre ansatte har god lokalkunnskap om disse nydelige hovedstedene i Baltikum.

Riga

Riga er den største byen i Baltikum, tettpakket av interessante steder å besøke, arkitektur å beundre og smakfull mat og drikke til å kose seg med.

Gamlebyen
Utforsk Rigas sjarmerende gamleby, fra Art Nouveau til gotisk inspirert arkitektur. Du vil forelske deg i byens varierte og fargerike arkitektur. Høydepunkter inkluderer domkirken i Riga og St. Peter-kirken, som gir en slående utsikt over byen fra det 72-meter høye tårnet.

 Kipsala
Tett på sentrum av byen finner man Kipsala, en øy i Daugava-elven, som tilbyr fantastisk utsikt utover gamlebyen i Riga og nydelig trearkitektur. Vandre langs brosteinsgatene og besøk minnesmerket Zanis Lipke, et rørende monument av en mann som reddet over 50 jøder under andre verdenskrig.

Torget
Småsulten? Bruk litt tid på torget i Riga hvor det bugner av torghandlere som selger tradisjonelle pølser, ost, brød, fisk og mer. Torget er perfekt til å handle med deg godsaker til piknikkurven.

Tallinn

Tallinn består ikke bare av nydelige, billedskjønne steder. Den estiske hovedstaden er tettpakket av fargerike og unike bygninger, med over 20 kirker.

Toompea Hill
For de beste panoramabildene av gamlebyen i Tallinn, ta turen opp til Toompea Hill. Når du er på toppen har du tre forskjellige utsiktsposter. Se utover Kohtuotsa-plattformen for å se middelaldertårn flettet sammen med moderne TV-tårn og leilighetsblokker fra sovjetunionens tid.

Bytorget
I hjertet av gamlebyen er middelalderarkitekturen på torget absolutt en #QuadGoals. Torget har vært en viktig markedsplass siden 1200-tallet, og høydepunktet er det gotiske rådhuset hvor besøkende kan ta turen opp spiraltrappen på 115 trinn for å nyte den magiske utsikten fra dette tårnet på UNESCOs Verdensarvliste.

Kadriorg-park
Ta en tur til de beroligende grøntområdene i denne naturskjønne parken. Med frodige hager, en stille innsjø med svaner og Kariorg-slottet fra barokktiden mangler det ikke på estetikk i denne parken. Parken er to kilometer østover fra gamlebyen og full av elegante skulpturer og majestetiske trær, et perfekt sted for en en romantisk spasertur.

Vilnius

Grønt og historisk, Vilnius er en ekte opplevelse. Denne europeiske hovedstaden er gjerne et reisemål utenfor allfarvei, men den strålende gamlebyen er på UNESCOs verdensarvsliste og er en spennende shoppingdestinasjon.

Tre kors
En av byens mest anerkjente attraksjoner er de tre hvite korsene fra 1600-tallet som ligger på en høyde, selv om de originale korsene ble utslettet under sovjetisk okkupasjon. Opplev den flotte utsikten fra toppen.

Handlegater
Vandre langs brosteinsgatene, som Pilies Gatve (slottsgaten), med en rekke butikker som selger rav-smykker og linduker. Stikliu-gaten, en gang en del av det jødiske kvarteret fra middelalderen, er nå hjem til moderne designerbutikker.

Luftballonger
Ta en svevetur over hovedstaden i Litauen med stil. Denne lette flyvningen gir deg utsikt over hustakene og kirketakene i denne elegante byen, samt markene, innsjøene og skogene rundt. Dersom høydeskrekken ikke skremmer, kan du nyte utsikten ovenfra mens du utforsker Vilnius.


Skjønnheten av Baltikum med Radisson Blu

Det er så mange attraksjoner i de baltiske hovedstedene og du trenger flere reiser for å oppleve alt disse historiske byene har å tilby.
Med sine egne spesielle egenskaper, er de baltiske hovedstedene et perfekt alternativ til byer du allerede kjenner og elsker, som Roma, Paris og London.

Med korte flyvninger og daglige avganger fra Nord-Europas største byer, hvorfor ikke bestille et opphold ved ett av våre Radisson Blu-hoteller i Riga, Tallinn eller Vilnius, og se selv?

Fortell oss hva du mener