11 grunner til å dra på Norgesferie

Blomberg Geirangerfjorden Per Eide - visitnorway.com

Midnattssol, fjorder, fjell og nordlys er bare noen få grunner til å dra på ferie i Norge. Med vår guide får du hele 11 gode grunner til hvorfor fedrelandet er det ultimate ferielandet.

At nordmenn reiser sørover for å få høye temperaturer og behagelige priser er ingen hemmelighet, men det burde ikke stå i veien for å dra på oppdagelsesferd i eget land. Bruker du Gardermoen som utgangspunkt kommer du deg enkelt til alle kriker og kroker av landet. Trenger du overnatting før avreise tar vi gjerne imot deg på Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen. Da kan du stå opp og gå nesten rett til gaten etter frokost. God tur!

Den nydelige naturen

Vi begynner selvsagt med det som kanskje er Norges største trekkplaster, nemlig naturen. Skal vi ta med alle de storslagne opplevelsene blir det en uendelig lang liste, så derfor har vi trukket frem de fire beste.

1. Geirangerfjorden

Geiranger er med sine rundt 300 innbyggere en liten bygd, men den utrolige fjorden er et av landets mest besøkte turistmål. Geirangerfjorden ligger i bunnen av en majestetisk dal, hvor snødekte fjell og grønne skoger strekker seg mot himmelen. Ta bena fatt på en av de mange stiene som finnes i området og nyt den utrolige utsikten. Dette er en tur hvor du absolutt ikke må glemme å ha med deg kamera.

Geiranger fjord - Øyvind Heen - Visitnorway.com

© Øyvind Heen / visitnorway.com

2. Preikestolen

Dette dramatiske naturfenomenet, hvor en steinhylle henger utenfor en fjellskrent, har blitt kåret til et av verdens ti beste utkikkspunkt av Lonely Planet. Preikestolen, platået som plutselig stuper ca. 600 meter ned mot fjorden, er det perfekte stedet å nyte utsikten over Lysefjorden og de omkringliggende fjellene. Turen tar alt fra én til fire timer, avhengig av din egen form og hvor mange pauser du vil ta for å ta bilder.

Pulpit rock - Preikestolen

© Andreas Gruhle / visitnorway.com

3. Trolltunga

Denne store steinen som tilsynelatende henger i løse luften over et høyt stup, er noe de fleste må få med seg, selv om det er en mye mer krevende tur enn Preikestolen. Turen tar fort opp mot 10 timer totalt, men du får virkelig lønn for strevet. Følelsen av å stå på Trolltunga gjør det vel verdt all svetten. Det å se på utsikten er noe du ikke glemmer med det aller første.

Trolltunga

4.     Kjeragbolten

Klar for enda en høyt-hengende luftig opplevelse til fjells? Da er det Kjeragbolten du må få med deg. Etter gode 3-4 timer kommer du til denne velkjente steinen som sitter klemt fast mellom to fjell, med et tusen meters fall rett ned under. Det er et utmerket sted å knipse et godt gammeldags skrytebilde, og samtidig få en fantastisk naturopplevelse med på kjøpet. Hvem sier at en ikke kan få alt her i verden?

Kjeragbolten

© Per Eide / Visitnorway.com

De mest velkjente stedene

Foruten den storslagne naturen har vårt lille land en spennende historie å by på. Derfor har vi samlet en oversikt over fire steder som du må få med deg og lære mer om.

5. Bryggen

Gode, gamle Bryggen i Bergen må selvsagt være med på en slik liste. Legg turen innom det tidligere hanseatiske handels- og verftsområdet i Vestlandets hovedstad, hvor en spennende historie venter. Enten du bare vil vandre mellom de trange smauene, knipse bilder av den verdenskjente husrekken eller dra på besøk til spennende museer, kan du gjøre alt sammen her.

Bryggen in Bergen

© Anders Giubelli / Visitnorway.com

6. Nidarosdomen

I fantastiske Trondheim ligger Nidarosdomen, intet mindre enn en nasjonal kulturskatt. Den ikoniske katedralen byr på en spennende arkitektur og enda mer spennende historie. Når du tar turen innom bør du få med deg en omvisning med guide. Hvis du vil kan du også få med deg Riksregaliene, landets egne kronjuveler, som ligger like ved.

Nidarosdomen Trondheim CH - visitnorway

© C.H / visitnorway.com

7. Vigelandsparken

Dersom du interesserer deg for skulpturer er Vigelandsparken i hovedstaden et absolutt must. Den velkjente kunstneren Gustav Vigeland skapte mer enn 200 skulpturer, som alle står utstilt her og inngår i det som er verdens største skulpturpark. Er det to kunstverk du må få med deg her så er det «Sinnataggen» og «Monolitten». Ta gjerne med en matbit eller to og nyt en piknik på gressplenen. Hva mer kan man be om på en herlig sommerdag?

Vigelandsparken and Oslofjord

8. Nordkapp

Dersom du er på jakt etter de virkelig store, rå og uforglemmelige naturopplevelsene, må du legge turen til 71 grader nord. Nordkapp er den velkjente klippen hvor den smått ikoniske jordklodeskulpturen står. Her finner du også et besøkssenter som forteller historien til området, og Nordkapp bør være høyt oppe på listen over steder du må besøke i Norge.

Nordkapp

©Frithjof Fure / visitnorway.com

Uten mat og drikke...

Duger den norgesreisende ikke! Derfor har vi samlet et knippe steder hvor du kan sette tennene i velsmakende retter og nyte en fantastisk stemning, på ett og samme sted.

9. Velsmakende kunstverk på tallerkenen

På en øy like utenfor Bergen ligger en skjult juvel av en restaurant, nemlig Cornelius. Her får du servert en enestående meny, som både presenterer smaken av kysten og historien til de som har bodd der før oss, sammen med en spennende historie i et lokale fullt av sjel. Du klarer vel ikke å motstå en slik kombinasjon?

Cornelius Seafood restaurant Norway

10. Koselige kaféturer

Kristiansand er Norges St. Tropez, men det er mye mer å finne enn bare ren skjærgårdsidyll. Stikk innom Drømmeplassen, det som kanskje er landets koseligste kafé, for å nyte en god kaffekopp sammen med et velsmakende smørbrød. Enten du har med deg din utkårede eller bare vil se på det yrende folkelivet i byen utenfor er du kommet til rett sted!

11. Matopplevelser fra øverste hylle

Den velkjente Michelinguiden setter stadig sitt preg på verdens gastronomiske scene. Her til lands er det Maeemo som troner øverst på listen, med hele tre stjerner. Det betyr enestående smaker, en utrolig atmosfære og et skyhøyt kunnskapsnivå. Skal du få med deg en virkelig kulinarisk opplevelse bør du stikke innom denne restauranten ved en anledning.

Disse 11 grunnene bør være nok til å overtale deg til å legge ferien til Norge fremover. Det er tydelig at enten du søker kulinariske opplevelser, storslagen natur eller spennende byferier, finner du det her til lands. God tur med Radisson Blu!

 

Hovedbilde © Per Eide / visitnorway.com

Fortell oss hva du mener