11 festlige og fargesprakende nyttårsfeiringer

Opplev legendariske Hogmanay og feir nyttår på skotsk vis i Edinburgh

Nyttårsaften nærmer seg med stormskritt. Dersom du er på jakt etter en storby å nyte fyrverkeriet fra bør du absolutt vurdere en av disse 11 fargesprakende feiringene.

Det nye året i Norge ringes ofte inn til lyden av sjampagnekorker som går i taket, lukten av kalkun, lykkeønskninger og med en fargerik eksplosjon av fyrverkeri på nattehimmelen. Vil du ha en ny vri på feiringen kan du besøke en av Europas mange spenstige storbyer.

Berlins Sylvester

Berlin bobler over av liv og glede under nyttårsfeiringen

I Tysklands hovedstad Berlin samles folkemassene til en to kilometer lang feiring, som strekker seg fra Seierssøylen i vest og til Brandenburger Tor i øst. Langs Straße des 17. Juni samles folkehavet for å nyte kvelden med venner og annet fintfolk. De siste årene har festen opplevd en økende popularitet og du står ikke i fare for å gå alene inn i det nye året. Gatelangs er det lasershow, en rekke konsertscener av alle slag og hundrevis av matboder.

Feiringen er kanskje en av Europas største gatefester og samler nærmere en million mennesker. Er du i byen dagen før selve nyttårsaften kan du få med deg lydprøver av de forskjellige bandene som skal spille. Selve området åpner klokken 12 på den 31. desember og programmet starter klokken 19. Det beste med det hele? Det er helt gratis og har ingen stengetid.

Godt nyttår: Frohes Neues Jahr

Overnatt i nærheten på Radisson Blu Hotell, Berlin (engelsk nettsted)

Hogmanay I Edinburgh

Reisen begynner i Skottland. Der feires nemlig Hogmanay, en verdenskjent feiring som starter 30. desember og slutter første nyttårsdag. Her blir det filmvisninger, karuseller, parader og en lang rekke skotsk moro. De siste 23 årene har skottene invitert til en heidundrende fest som inkluderer konserter, parader og en myldrende folkeliv. Nytt for feiringen i år er en utvidet gatefest som byr på fire nye scener, storskjermer og en rekke attraksjoner som alle lader opp til det nye året.

Hvis du tror det er alt Hogmanay i Edinburgh har å by på tar du skammelig feil! Hver hele time fra klokken 21 og frem til midnatt slippes fyrverkeriet løs på himmelen. Det vil si tre fyrverkerishow før det hele avsluttes med det fjerde smellet under det magiske «Midnight Moment» som Hogmanay er så kjent for. Det magiske øyeblikket skjer til lyden av klassisk musikk, som fyrverkeriet er koordinert med. Etterpå synges Auld Lang Syne for å feire det nye året. Hva venter du på?

Godt nytt år: Happy Hogmanay!

Overnatt i nærheten på Radisson Blu Hotell, Edinburgh City Centre.

Romas San Silvestro

Hør klokkene ringe inn det nye året i romantiske Roma

Roma er et vidunderlig skue året rundt og på nyttårsaften blir romantikkens by om mulig enda vakrere. Her finner du en lang rekke muligheter til å feire det nye året på ulikt vis, enten du vil ha det glamorøst, avslappet eller danse til krampen tar deg en gang på morgenkvisten. Kort fortalt: Roma er en by full i tusenvis av ulike feiringer. Alle torg og piazzaer er pyntet for høytiden, lys i alle former og fasonger fyller gatene som italienerne valfarter til.

På Piazza del Popolo foregår den største festen, hvor det er fyrverkeri og flere lokale band som spiller og tiltrekker seg flere tusen fans. Her er det bare å finne fram danseskoene og bli med på festen til de italienske rytmene. Vil du få med deg fyrverkeriet er Colosseum og Spansketrappen populære steder å se det fra. Historiske Roma og hennes nydelige arkitektur kommer til å ta pusten fra deg når du går inn i det nye året.

Godt nyttår: Felice Anno Nuovo!

Overnatt i nærheten på Radisson Blu Es. Hotel, Roma (engelsk nettsted)

Paris’ reveillon de la Saint-Sylvestre

Fyrverkeriet over Paris er et enestående skue som du absolutt må få med deg

© Marcin Krzyzak / shutterstock.com

På nyttårsaften strekker den franske folkefesten seg langs legendariske Champs Élysées i Paris, for å ønske det nye året velkommen. Med utsikt til Eiffeltårnet og det spektakulære fyrverkeriet som slippes løs over nattehimmelen blir det et skue du sjelden glemmer. Triumfbuen har i de senere år blitt lyst opp av et lekkert lysshow som virkelig Paris er lysenes by året rundt, men ved jule- og nyttårstider stråler virkelig byen. Til byen kommer feststemte mennesker fra hele verden så det kan lønne seg å planlegge litt i god tid.

Men Paris har selvsagt mye mer enn bare fyrverkerig og folkemengder å by på. Første nyttårsdag er det duket for en stor parade gjennom byen, også denne på Champs Élysées. Her deltar musikanter fra både Europa og USA sammen med flere flåter og andre innslag. Perfekt for deg som har med deg barna på tur og trenger en rolig start på den første dagen i det nye året.

Godt nyttår: Bonne Année!

Overnatt i nærheten på ett av Radisson Blus hoteller i Paris. (engelsk nettsted)

Madrid nochevieja

Ønsk det nye året velkommen sammen med smilende spanjoler i Madrid

Magiske Madrid er et høydepunkt året for reisende som er på jakt etter en festlig kveld og er du så heldig at du er i byen på nyttårsaften blir det en kveld du aldri glemmer. Nyttårsaften, eller nochevieja som den heter på spansk, er en kveld hvor du velger ditt eget eventyr. Madrid kan by på alt fra store og dyre gallamiddager til gratis gatefester. Innbyggerne samles på Puerta del Sol for å ønske det velkommen, noe de gjør på spansk vis. Spanjolene spiser nemlig 12 druer så fort de kan med en gang klokken har slått 12, noe som byr på humoristiske innslag og litt av en utfordring. Dette er en tradisjon som visstnok skal bringe spanjolene hell og lykke i det neste året.

Når du har fått i deg druene er det på tide å komme seg videre i byen og sprette cavaen. Starten på kvelden tilbringer spanjolene ofte hjemme med familiene før den yngre garde går ut på byen for å feire. Det betyr dansing, mat og en herlig stemning langt inn i de sene nattetimer.

Godt nytt år: ¡Feliz año nuevo!

Overnatt i nærheten på ett av Radisson Blus hoteller i Madrid. (engelsk nettsted)

København nyttårsaften

Opplev nyttårsaften fra Københavns legendariske Tivoli

© Stig Nygaard

Våre danske naboer skal ikke kimses av når det kommer til nyttårsaften. Stikkord for kvelden blir de kongelige, kransekake og bobler i glasset. Dronning Margrethe holder sin årlige nyttårstale, som ruller over fjernsynsskjermen, klokken 18 og da er gatene tomme for mennesker. Etter det er det bare å lade opp til klokken slår det magiske slaget. Lytt til rådhusklokkene ringe det nye året inn og feir med sjampagne. Slenger du på et stykke kransekake i tillegg har du virkelig hatt en dansk nyttårsaften!

Fornøyelsesparken Tivoli holder åpent hele dagen og ønsker både byens innbyggere og turister velkommen inn. Her kan du boltre deg i de mange karusellene og attraksjonene, før parkens eget fyrverkeri eksploderer på himmelen klokken 22. Bare to timer senere tar resten av byens fyrverkeri over og står klar til å slå pusten ut av deg. Det blir skutt opp fra rådhusplassen som ligger like ved Tivoli. Du er med andre ord plassert midt i smørøyet for en skikkelig feiring. Husk kransekaken!

Godt nytt år: Godt nytår!

Overnatt i nærheten på ett av Radisson Blus hoteller i København.

Londons nyttårsaften

Opplev en nyttårsfeiring i verdensklasse i London

London er en av nordmennenes reisefavoritter og på nyttårsaften slår britene til med det som er en av årets største fester. Her er det fyrverkeri og festiviteter som står i fokus fra ende til annen. Hele byen våkner til liv for å ønske det nye året velkommen langs den verdenskjente elven Thames. Byens spektakulære fyrverkerishowstarter ved London Eye og samler hundretusenvis av skuelystne som vil se showet som setter andre metropoler i skammekroken. Du kan enten kjøpe billetter for å få den beste utsikten eller finne deg ditt private utkikkspunkt langs elven.

Er du en fan av dance musikk er Fabric rette stedet å være på nyttårsaften. Her lar du rytmene fra musikere som Nina Kraviz, Eats Everything og George Fitzgerald med flere, gi deg en skikkelig heseblesende start på nyåret. Også britenes hovedstad byr på en storslagen parade første nyttårsdag. I 2016 er det 30. års-jubileum for paraden, som består av over 8.500 deltakere fra 20 land, og det blir virkelig en musikalsk folkefest.  Hva venter du på?

Godt nytt år: Happy new year!

Overnatt i nærheten på Radisson Blu Edwardian.

Ønsk 2016 velkommen på Den røde plass i Moskva

Moscow

Nyttårsaften er uten tvil en av årets største feiringer i Russland. Nå som rubelen er svak, er det perfekt å starte det nye året i Russlands hovedstad hvis man ønsker en fantastisk feiring på et stramt budsjett.

Den røde plass er vanligvis en av de mest populære stedene å se fyrverkerier på, men det er nok av andre gode alternativer for de som ønsker å unngå større folkemengder.  Tverskaya Ulitsa tilbyr dansetimer, et mobilt karneval og livemusikk til feststemte fra kl. 22. Kan det bli bedre? Denne parken ligger vis-à-vis Den røde plass, så du får en flott utsikt over hovedfyrverkeriet.

Ikke glem tradisjonen med nyttårssjampanje: Når klokken slår ved midnatt, skriv et ønske på en  papirlapp, sett fyr på papirlappen  , putt den i  sjampanjeglasset ditt og drikk sjampanjen. Godt nyttår: "s novym godom"!

Gjør et av våre Radisson Blu-hoteller til din base for nyttårsaften i Moskva!

Deilige Dubai for nyttårsaften 2021

Dubai

Hvorfor ikke prøve noe annerledes i år og ringe inn det nye året i en oase i ørkenen? Hvert år går myndighetene langt for å virkelig få byen til å skinne under en av årets største feiringer.

Du er garantert en flott utsikt uansett hvor du er i Dubai, med et fyrverkeri på hvert av de tre mest ikoniske stedene, Palm Jumeirah, Burj Khailfa og Burj Al Arab. Disse stedene har selvsagt også en tendens til å bli overfylt raskt, så pass på å ankomme tidlig hvis du vil ha et førsteklasses utkikkspunkt.

Vil du ha en veldig unik nyttårsfeiring? Ørkensafarinyttårsfestenomfatter et live band, magedans og en full, internasjonal buffémiddag. Finnes det en kulere måte å starte 2016 på enn med en varm safarifest i ørkenen?

Kjøl deg ned etter nyttårsaften på en av våre flotte Blu-hoteller i Dubai!

Stockholm svinger på nyttårsaften 2021

Stockholm fireworks

Hva med å møte det nye året i Stockholm? Det er et bra valg – svenskene fester med stil! Det er nok av festligheter over hele byen, men her er våre favoritter:

Er du en festløve den 31. desember, bør du dra til Södermalmstorg, som ligger på Götgatan i bydelen Södermalm. Det er rikelig med uteliv og restauranter i denne bydelen, som holder åpent til tidlig på morgenen. Perfekt for feststemte på nyttårsaften.  Dersom du foretrekker å se fyrverkeriet i en mer avslappet atmosfære, kan du prøve Monteliusvägen. Denne praktfulle gågaten er over 1,5 km lang, og har perfekt utsikt over rådhuset, Mälaren og Riddarholmen. Det er helt klart et perfekt sted for å se Stockholms imponerende fyrverkeri.

Godt nytt år: "Gott Nytt År!"

Etter nyttårsfeiringen kan du få skjønnhetssøvnen din på et av våre Blu-hoteller i Stockholm!

Fortell oss hva du mener